ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές την άνοιξη σκέφτονται στο Μαξίμου: Οι παράγοντες – κλειδιά και οι απρόβλεπτες εξελίξεις

πρόωρες εκλογές
Αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές μέσα στην άνοιξη του 2022.
InTime combined

Η θέση του Αλέξη Τσίπρα και τι θα πει απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην πρώτη του συνέντευξη.

Φούντωσαν τα τελευταία 24ωρα και πάλι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, στον απόηχο των εκτιμήσεων επιστημόνων πως η πανδημική κρίση φτάνει στο τέλος της. Στην πολιτική, βεβαίως, οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι επισφαλής, ωστόσο, το σκηνικό που διαμορφώνεται σε διάφορους τομείς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εκλογικό αιφνιδιασμό.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός συνεχώς να διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως δεν θα δημιουργηθούν οι συνθήκες, οι οποίες θα οδηγήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να λάβει τη μεγάλη απόφαση. Εξάλλου φαίνεται πως στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να συζητούν το ενδεχόμενο εκλογών την άνοιξη.

Στην περίπτωση που μέσα στο επόμενο δίμηνο καταγραφεί ραγδαία αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και διαφανεί πως αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα με την πανδημία, ίσως να σκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με το επιχείρημα πως η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δυο χρόνια και πλέον δημιουργείται ένα νέο τοπίο για την οικονομία και τους πολίτες.

Το συγκεκριμένο σενάριο τοποθετεί τις εκλογές την άνοιξη, καθώς αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες αυτές θα γίνουν τον Ιούνιο, οπότε η σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν την τουριστική περίοδο που φέτος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θετική.

Υπό μια άλλη οπτική κάποιοι δεν αποκλείουν ο πρωθυπουργός να μετρήσει το γεγονός της στασιμότητας των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως στην αξιωματική αντιπολίτευση προβλέπουν ότι με το τέλος της πανδημίας αρχίζει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος, ενώ εξακολουθούν να ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού και εκλογές τώρα.

Και το παζλ για τις πρόωρες εκλογές συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ και ο νέος αρχηγός του. Και αυτό διότι το ρεύμα που φαίνεται να έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν περνάει απαρατήρητο ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως λοιπόν ο κ. Ανδρουλάκης να αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για το εάν και πότε θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει το μεγάλο βήμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στον Alpha. Θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την πανδημία, την οικονομία και την ακρίβεια και θα καταθέσει τις θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά μετά και την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Θα μιλήσει για τις αλλαγές που θα κάνει στο κόμμα, τις προσδοκίες και τη δυναμική για την εκλογική άνοδο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Η σημερινή συνέντευξη αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τα χαρτιά του για όλα τα σοβαρά θέματα.

Τέλος, στα εκλογικά σενάρια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναμένει σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας που θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης τόσο φέτος, όσο και στις αρχές του 2022.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τώρα: Εισβολή κουκουλοφόρων στην ΑΣΟΕΕ - Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν καθηγητή

«Διομήδης»: Κακοκαιρίας συνέχεια την Τετάρτη, με κατά τόπος ισχυρές βροχές, χιόνια και κρύο

Θα μαζέψει κάποιος επιτέλους τον Άρη Πορτοσάλτε;