ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την... «εξαφάνιση» Τσιόδρα

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την... «εξαφάνιση» Τσιόδρα
Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του μίλησε και για την απόφαση Τσιόδρα να απέχει από την ενημέρωση
INTIME/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του μίλησε και για την απόφαση Τσιόδρα να απέχει από την ενημέρωση για τον κορονοϊό

Για τη μελέτη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ που προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση, τη διαπροσωπική τους σχέση αλλά και την... «εξαφάνιση» του καθηγητή μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη.

«Η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Καταρχάς εξακολουθούμε να έχουμε ενημερώσεις τρεις φορές την εβδομάδα, στις οποίες πάντα συμμετέχει. Τον συμβουλεύομαι και προσωπικά όταν έχω πιο ειδικές απορίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για την απόφαση Τσιόδρα να σταματήσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο καθηγητής έγινε δέκτης χυδαίων επιθέσων.

«Στοχοποιήθηκε και πολιτικά και από την αντιπολίτευση και ο ίδιος έκρινε πως να προστατέψει την επιστημονική του ακεραιότητα, αλλά και την ψυχική του ηρεμία -διότι δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι, πόσο μάλλον όταν προσφέρουν την υπηρεσία τους να υποστούν την βάσανο της δολοφονίας χαρακτήρων, διότι αυτό έγινε και με τον κ. Τσιόδρα- αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω» σημείωσε.

«Σίγουρα έλειψε η φωνή του από την ενημέρωση» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε και για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα σχετικά με την θνητότητα στις ΜΕΘ, η οποία είχε ανάψει πολιτικές φωτιές.

Η μελέτη, είπε ο πρωθυπουργός, «δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε», χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση, ενώ τώρα είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε σχέση με τις ΜΕΘ.

Αναφερθείς δε στη δήλωσή που είχε κάνει στη Βουλή για τις ΜΕΘ, είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω».

Ειδικότερα, για την αναφορά του στη Βουλή για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ είπε ότι θα θα έπρεπε να ήταν καλύτερα διατυπωμένη, ενώ επισήμανε ότι η συζήτηση για τον αριθμό των ΜΕΘ υποκρύπτει μία μεγάλη πλάνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βούλα: Νεκρός ο Τζώρτζης Μονογυιός - Ποιος ήταν ο αδελφός της βουλευτού που σκοτώθηκε με τη Ferrari

Καιρός: Ήλιος με «δόντια» την Παρασκευή - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο (pics)

Κορβέτες: Γαλλικό pressing στον Παναγιωτόπουλο για τις Gowind – Τα έχουν όλα και… συμφέρουν!