ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χειμερινή, θεσμική αντεπίθεση του Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας
Αποφασισμένος ο Αλέξη Τσίπρας να μην αφήσει τίποτα να περάσει ανεκμετάλλευτο
Intime News

Ποιο ήταν του σκεπτικό του Αλέξη Τσίπρα που τον οδήγησε στην απόφαση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης

Να χρησιμοποιήσει όλα τα θεσμικά «όπλα» που έχει στη διάθεση του, προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση αυτό που ο ίδιος ονομάζει «καθεστώς Μητσοτάκη», εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, που πλέον είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Δεν είναι κρυφό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως το πολιτικό παιχνίδι των τελευταίων δύο ετών, παίζεται με «σημαδεμένη» τράπουλα. Η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, εμφανίζοντας κατά την άποψη του μία καθεστωτική αλαζονεία, άνευ προηγουμένου.

Αγνοεί τους θεσμούς και τον έλεγχο της αντιπολίτευσης, παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, κυνηγάει τους μη αρεστούς δημοσιογράφους, ενώ την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης, παρά το ότι έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν τα πεπραγμένα της, μονίμως τη «λιβανίζουν», αποσιωπώντας τις μη αρεστές προς το Μέγαρο Μαξίμου, ειδήσεις, αλλά και τη δραστηριότητα του δικού τους κόμματος.

Αυτό συμβαίνει κατά τους στενούς του συνεργάτες, εξαιτίας των κρατικών χρημάτων που έχουν λάβει από την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία ανήλθε στην εξουσία, αλλά και εξαιτίας της «προθυμίας» των ιδιοκτητών των εν λόγω ΜΜΕ, να «παραχωρήσουν» τις επιχειρήσεις του Τύπου στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Ως μέρος της θεσμικής «εκτροπής», αντιμετωπίζουν και διάφορες δημοσκοπήσεις που κάνουν την εμφάνιση τους - κυρίως από εταιρίες πρωτοεμφανιζόμενες ή που τα στελέχη τους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την κυβέρνηση. Αν και δεν το λένε πάντα ευθέως, ωστόσο, υπονοούν ότι παρουσιάζουν διάφορες «περίεργες» έρευνες που δείχνουν την απόλυτη επικράτηση Μητσοτάκη, όταν ο πρωθυπουργός βρίσκεται στρυμωγμένος.

Αυτή είναι η γενική εικόνα που βλέπουν στην Κουμουνδούρου. Το ενδιαφέρον, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παραμένει αισιόδοξος. Μάλιστα, συχνά, πυκνά τονίζει στους συνομιλητές του ότι έχει εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, που και κρίση διαθέτει, αλλά και μνήμη.

Μάλιστα, αρκετές φορές έχει υποστηρίξει ότι όσο και να φιλοτεχνούν κάποιοι την εικόνα του «ηγέτη», του «στρατηλάτη», του «μάνατζερ» και του «Μωυσή», Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά την παρακμή που έχει φέρει στη χώρα.

Και θα μιλήσουν όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στις κάλπες, αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο δρόμο για τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης, η οποία θα αναλάβει να επαναφέρει τη χώρα σε Ευρωπαϊκή τροχιά, μακριά από την «ορμπανοποίηση» και «ερντογανοποίηση» στην οποία την οδηγεί το «καθεστώς Μητσοτάκη».

Πριν, όμως, φτάσουμε στις κάλπες -ένα αίτημα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει καθημερινά-, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα θεσμικά «όπλα» που έχει στη διάθεση του, προκειμένου να εκθέσει τα πεπραγμένα της «Μαξίμου ΑΕ» και των «συνοδοιπόρων» της, στα μάτια του ελληνικού λαού.

Αυτό ήταν το σκεπτικό που τον οδήγησε στην απόφαση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης. Επίσης, το ίδιο σκεπτικό οδήγησε την Κουμουνδούρου να κινηθεί θεσμικά, μέσω τον αρμόδιων εποπτικών οργάνων και της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, εναντίον της έρευνας δημοσκόπησης της εταιρίας «Abacus». Μάλιστα, οι συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κινήσεις στο άμεσο μέλλον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.