ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληραίνει την αντιπολιτευτική του γραμμή το ΚΙΝΑΛ - Οι επόμενες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη

Ανδρουλάκης ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανεβάζει «στροφές» το ΚΙΝΑΛ ασκώντας δριμεία κριτική στο κυβερνητικό έργο. 

Το Κίνημα Αλλαγής έχει ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους το τελευταίο διάστημα, με τα θέματα της οικονομίας και του πληθωρισμού να βρίσκονται στο επίκεντρο, εξαπολύοντας βολές κατά της κυβέρνησης για τα μέτρα στήριξης.

Με αφορμή την προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού και τα όσα είπε για την οικονομία και το κύμα ακρίβειας, τόνισε «η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση χωρίς κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο», κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι «κρατάει ίσες αποστάσεις από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ μία από τις συναντήσεις που ξεχώρισε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αυτή με εκπροσώπους των αγροτών, όπου ο κ. Ανδρουλάκης ανάφερε πως «οι λανθασμένες πολιτικές και οι ανεπαρκείς χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε αδιέξοδο».

Έμφαση στη νέα γενιά και και την ενίσχυση του εισοδήματος

Το ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να ασκεί πίεση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σε αντίθετη γραμμή από την αύξηση που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, όπως επίσης και αυτή που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Χαριλάου Τρικούπη εμμένει σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα προτείνει να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στο 2%.

Οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για το μισθολογικό δείχνουν αν μη τι άλλο και μια προσπάθεια ανοίγματος του κόμματος προς τη νέα γενιά, η οποία επί σειρά ετών βιώνει δυσμενείς εργασιακές συνθήκες, ενώ τα ποσοστά ανεργίας στους νέους εξακολουθούν να είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ.

Ανανέωση σε πρόσωπα και στο βάθος συνέδριο

Επιπλέον, συνεχίζεται η προσπάθεια ανανέωσης, όπως είχε υποσχεθεί άλλωστε και ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, αξιοποιώντας στελέχη από τη νέα γένια που στελεχώσουν κομβικούς τομείς στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στοίχημα αποτελεί για το ΚΙΝΑΛ και η εκπροσώπηση του κόμματος από τα νέα πρόσωπα στα ΜΜΕ.

Ακόμη, ερωτηματικό παραμένει ποιο πρόσωπο θα αναλάβει σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τα θέματα της οικονομίας.

Τέλος, το ΚΙΝΑΛ θα ανεβάσει «στροφές» το αμέσως επόμενο διάστημα και στα θέματα αυτοοργάνωσης, με την εκλογή των νέων οργάνων του κόμματος, ενώ το τακτικό συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, όπου εκεί θα παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης στον δρόμο προς τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.