ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα «ανοίγματα» στη Δεξιά και το αστείο με τον Κύρτσο

ΣΥΡΙΖΑ
Η Κουμουνδούρου προσπαθεί να διευρύνει το ακροατήριο της
Intime News

Να απευθυνθεί στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως σε εκείνους που ανήκουν στα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, επιχειρεί με συντονισμένες κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη, για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη ΔΕΗ, την περίοδο 1990-1993, προκάλεσε πολλές μουρμούρες στην Ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα, από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας ακούστηκαν φωνές προς την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ανακινεί ζητήματα προ τριακονταετίας.

Όμως, ο τέως πρωθυπουργός δεν έκανε καθόλου τυχαία την αναφορά αυτή. Αυτό που ήθελε να αναδείξει -αν και στην πορεία της ομιλίας του το είπε ξεκάθαρα- είναι πως το «πρόβλημα» για τη χώρα δεν είναι γενικά και αόριστα η «επάρατος» Δεξιά, αλλά η «μητσοτάκεια», ακραία νεοφιλελεύθερη λογική, που επιθυμεί να καταστήσει το κράτος «λάφυρο» της.

Από την παραπάνω αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, καθίσταται σαφές ότι η Κουμουνδούρου προσπαθεί να διευρύνει το ακροατήριο της, ακόμα και προς την πλευρά των συντηρητικών πολιτών, εκείνων που παραδοσιακά ψηφίζουν τη Δεξιά, αλλά σήμερα πλήττονται από τις κυβερνητικές πολιτικές και κυρίως από την ακρίβεια.

Το Newsbomb.gr σας είχε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώσει για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει «εφόδους» στα παραδοσιακά «κάστρα» της συντηρητικής παράταξης. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αργολίδα, που αποτελεί «προπύργιο» της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η τηλεοπτική εμφάνιση στον «Σκάι», που θεωρείται στην Κουμουνδούρου η μιντιακή «ναυαρχίδα» της συντήρησης.

Την ίδια στιγμή που αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «φλερτάρει» την βάση της Δεξιάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, με συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», υποστήριξε ότι το κόμμα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με ένα τμήμα της ΝΔ.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, εδώ υπάρχει μια πολιτική που δεν έχει μέλλον πέρα από τη χώρα ούτε για τη ΝΔ δεν έχει μέλλον», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα, προσθέτοντας ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε (σ.σ. εννοώντας με ένα τμήμα της ΝΔ)».

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ήρθε η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ, για να ανάψει φωτιές στο διαδίκτυο, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων που μεταξύ σοβαρού και αστείου, άφηναν να εννοηθεί ότι θα μπορούσε ο ανεξάρτητος -πλέον- ευρωβουλευτής να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό το σενάριο υπάρχει μόνο στη χιουμοριστική πλευρά των κοινωνικών δικτύων», σχολίασε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.