ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αλέκα Παπαρήγα για τις γαλλικές εκλογές

Η Αλέκα Παπαρήγα για τις γαλλικές εκλογές

Επιβεβαίωση της θέσης του ΚΚΕ για μη συμμετοχή στο μέτωπο των αντιμνημονιακών δυνάμεων «βλέπει» η Αλέκα Παπαρήγα στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών.

Η γγ της ΚΕ του κόμματος επισημαίνει ότι όταν ένα Κομμουνιστικό Κόμμα ενσωματώνει τη διαμαρτυρία των λαϊκών μαζών σε μια αριστερή συμμαχία η οποία αποδέχεται τη διαπραγμάτευση αποκλειστικά και μόνο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον κοινωνικό διάλογο με τα μονοπώλια, τότε μια είναι η κατάληξη, αυτή που βλέπουμε τώρα και μπροστά στο δεύτερο γύρο στη Γαλλία: Να οδηγείται ο λαός πότε να ψηφίζει το φιλελεύθερο κόμμα, πότε τη σοσιαλδημοκρατία και ο ριζοσπαστισμός να νοθεύεται, να αμβλύνεται και να επεκτείνεται ο συντηρητισμός.

Η Αλέκα Παπαρήγα θύμισε επίσης τον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, όταν οι πάντες ψήφιζαν Σιράκ για να μη δυναμώσει ο Λεπέν.

«Σήμερα, καλούνται από την αριστερά, όπως λέγεται, της Γαλλίας, να ψηφίζουν Ολάντ για να μην έρθει ο Σαρκοζί. Με αυτή τη λογική, το κίνημα θα είναι πάντα ηττημένο και ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης όπου απαιτείται η εκτίναξη του εργατικού λαϊκού κινήματος προς τα μπρος» κατέληξε.