ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθός: Όποιος αμφισβητεί τη γραμμή για την πανδημία, αμφισβητεί τον πρόεδρο

Ξανθός: Όποιος αμφισβητεί τη γραμμή για την πανδημία, αμφισβητεί τον πρόεδρο
O Ανδρέας Ξανθός.
INTIME

Την απάντηση του στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον Παύλο Πολάκη σχετικά με τη γραμμή που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της πανδημίας, έδωσε -σε ιδιαίτερα έντονο για τον χαρακτήρα του ύφος- ο Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα του 3ου Συνεδρίου το κόμματος.

«Ειπώθηκε εδώ ότι η γραμμή μας απέναντι στη πανδημία κ τη διαχείριση ήταν προβληματική λάθος δεν ήταν αιχμηρή ήταν χλιαρή. Η στάση μας απέναντι στη διαχείριση και τις τραγικές ευθύνες και η προβολή ενός εναλλακτικού σχεδίου, δεν ήταν υπόθεση προσωπική κανενός. ούτε του τομεάρχη υγείας ούτε του συντονιστή, ούτε στελεχών ούτε μιας κλειστής ομάδας, ήταν συλλογική απόφαση», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως όποιος επιμένει να θέτει σήμερα θέμα γραμμής απέναντι στην πανδημία, βάλει ανοικτά εναντίον των συλλογικών αποφάσεων του κόμματος και του προέδρου. «Ο οποίος ακριβώς επειδή αντιλήφθηκε το βάρος αυτής της υπόθεσης, το πήρε πάνω του, γύρισε όλα τα νοσοκομεία και συνδιαμορφώσαμε όλοι μαζί αυτή την τοποθέτηση», συμπλήρωσε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με αφορμή αυτό το θέμα, επεκτάθηκε από το ειδικό (πανδημία), στο γενικό (αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ), υποστηρίζοντας πως «αναδεικνύει πόσο υποκριτική και προσχηματική είναι η αντιπαράθεση μεταξύ “προεδρικών” και “αντιπροεδρικών”. Αυτό είναι μια σκιαμαχία και δεν υπάρχει κανένα δίλημμα ποιοι είναι με τον πρόεδρο. Ας σταματήσουμε να αναζητούμε εσωτερικούς εχθρούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε, επίσης, πως «έχουμε μπει σε φάση μη αναστρέψιμης πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης», ενώ διαπίστωσε ξεκινώντας την ομιλία του πως «το κρίσιμο ερώτημα είναι το αν θα πέσει ως ώριμο φρούτο η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάτω από τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή; Κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι».

Ο λόγος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευτυχώς δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα συστημικό εναλλαγής στην εξουσία. Είναι ένα κόμμα που έχει ανοίξει κόντρες με εδραιωμένα συμφέροντα στον τόπο, γι’ αυτό δε θα υποδεχθεί αυτόματα τη φθορά του Μητσοτάκη όπως γινόταν σε προηγούμενες περιόδους του δικομματισμού.