ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση βρήκε τα «λεφτόδεντρα» για τα οποία μας κατηγορεί

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση βρήκε τα «λεφτόδεντρα» για τα οποία μας κατηγορεί

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 04/05, συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του Alpha.

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με επίκεντρο την ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ανακούφιση από την ενεργειακή κρίση, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε: «Τώρα ξαφνικά βρήκαν λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν αυτούς τους λογαριασμούς ρεύματος, επισημαίνοντας την ανάγκη να νομοθετηθούν λύσεις και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν τελικά η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι νόμιμη ή παράνομη.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ξαναλειτουργήσει για το κοινωνικό όφελος και όχι για το κέρδος. «Απέφυγαν να μιλήσουν με αριθμούς στη ΡΑΕ όταν την επισκέφθηκα, αν και παραδέχθηκαν ουρανοκατέβατα κέρδη στη χονδρική τιμή. Επιβραβεύουμε τον κ. Στάσση που χρεοκοπεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε μια ΔΕΗ που τα golden boys της να χτίζουν φαραωνικά σπίτια στο Αιγαίο ή μια επιχείρηση που να παράγει κοινωνικό όφελος; Θα επαναφέρουμε το Δ στη ΔΕΗ».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας και την εμμονή της στον αναθεωρητισμό, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως τα δίνει σχεδόν όλα στους συμμάχους.

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ κατά το ταξίδι στην Ουάσινγκτον, ξεκαθαρίζοντας πως η αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει F-16 στην Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: