ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανηγυρικό το κλίμα στο 14ο συνέδριο της ΝΔ – Συσπείρωση και τόνωση της κομματικής βάσης

Πανηγυρικό το κλίμα στο 14ο συνέδριο της ΝΔ – Συσπείρωση και τόνωση της κομματικής βάσης
INTIME

Μετά τη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της ΝΔ τα στελέχη του κόμματος δείχνουν να έχουν επηρεαστεί θετικά παρά τα όποια προβλήματα ταλανίζουν το κυβερνητικό έργο.

Και σήμερα Σάββατο, καθώς και χθες Παρασκευή η προσέλευση φίλων, συνέδρων και παρατηρητών είναι πρωτοφανής. Άλλωστε και η ομιλία του Πρωθυπουργού έδωσε το τέμπο των επόμενων 12 μηνών διακυβέρνησης και τόνωσε το ηθικό των στελεχών της ΝΔ και ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για συνέδριο συσπείρωσης και προετοιμασίας της επόμενης τετραετίας περιελάμβανε έναν εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου και έθετε τα διλήμματα υπόψιν των κομματικών στελεχών.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα προσδιόρισε και το δίλημμα των επόμενων εκλογών, όποτε αυτές και αν γίνουν: «Οι πολίτες θα έχουν μπροστά τους την αλήθεια μιας Ελλάδας που παρά τις δυσκολίες αλλάζει και γίνεται πιο δυνατή. Που οι αντοχές της είναι ισχυρές ώστε να συνεχίζει την πορεία της ακόμα και μέσα σε αλλεπάλληλους διεθνείς σεισμούς. Και έχοντας νωπή στη μνήμη τους το τι έζησαν από το 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 θα μπορούν να συγκρίνουν βλέποντας τι έγινε πριν και τι έγινε μετά. Και βάζοντας με το μυαλό τους τους παλιούς πρωταγωνιστές που όλοι γνωρίσαμε στη θέση των νέων προκλήσεων που ζήσαμε».

Για σήμερα θα υπάρξουν αρκετές τοποθετήσεις στελεχών προκειμένου να ζεσταθεί όπως λέμε η κομματική βάση ενόψει των επικείμενων πολιτικών μαχών αφού είναι βέβαιον ότι ο χρόνος μέχρι τις κάλπες θα είναι σκληρά πολιτικός. Το κλίμα στο Metropolitan Expo είναι σχεδόν πανηγυρικό. Με σχεδόν 2.500 συνέδρους και εγγεγραμμένους πάνω από 8.000 παρατηρητές. Οι αγκαλιές, τα φιλιά, έστω με μάσκες, αλλά και οι selfies δίνουν τον τόνο της αισιοδοξίας στο κόμμα με τους «γαλάζιους» υπουργούς να είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους συνέδρους. Και οι εξωκομματικοί υπουργοί της κυβέρνησης, όμως, έδωσαν το «παρών» και έτυχαν ευρείας αποδοχής από το κομματικό ακροατήριο. Μεταξύ αυτών, ο Άκης Σκέρτσος, ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Το σημερινό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει μια σειρά ομιλιών από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ως προς την κωδικοποίηση του κυβερνητικού έργου. Θα υπάρξουν θεματικές για την ασφάλεια, για την ενέργεια, την καθημερινότητα, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας διεθνώς. Ήδη, οι πρώτες «ζυμώσεις» για την εκλογή της Πολιτικής Επιτροπής που θα λάβει χώρα την Κυριακή ξεκίνησαν, με την ανανέωση των στελεχών να προσεγγίζει το 50%.