ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Γκρεμίσαμε τα εσωτερικά τείχη του κράτους - 567 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές μόνο πέρσι

Πιερρακάκης: Γκρεμίσαμε τα εσωτερικά τείχη του κράτους - 567 εκατ. ψηφιακές συναλλαγές μόνο πέρσι
Η αυτοδύναμη Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις και το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
INTIME

Η ομιλία του Υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης στο Συνέδριο της ΝΔ

Στην ψηφιακή μεταρρύθμιση που ενώνει όλους τους πολίτες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στην ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ.

«Υλοποιήσαμε το όραμα του πρωθυπουργού, γκρεμίσαμε τα εσωτερικά τείχη του κράτους, βελτιώσαμε την καθημερινότητα των πολιτών και τώρα 1.400 υπηρεσίες εξυπηρετούν ψηφιακά. Παραλάβαμε μια χώρα με κάτω από 9 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, και πέρσι είχαμε 567 εκατομμύρια συναλλαγές. Πάνω από 60 ουρές γλύτωσε ο καθένας. Η ψηφιακή πολιτική είναι μια κοινωνική πολιτική επειδή ακριβώς βοηθά την καθημερινότητα των πολιτών» είπε ο κ.Πιερρακάκης.

Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχει ένα σταθερό χέρι στο τιμόνι της χώρας και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει» και έκανε λόγο για συμφωνίες με την κοινωνία, οι οποίες όμως θα έχουν ρήτρες.

«Πρώτη ρήτρα αυτή της ενότητας, και δεύτερη η ρήτρα της αποτελεσματικότητας. Να υλοποιήσεις αυτό που υπόσχεσαι. Η αυτοδύναμη Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμες κυβερνήσεις και το χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.