ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας πατάει «γκάζι» στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 15ης Μαΐου

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε για την τελική ευθεία, όπως ακριβώς έκλεισε την προηγούμενη. Με περιοδεία.

Μία εβδομάδα γεμάτη με Αλέξη Τσίπρα είναι αυτή που τρέχει, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα, με σκοπό να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες γίνεται ώστε να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες της 15ης Μαΐου, στις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να προσδώσει αντικυβερνητική χροιά.

Ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποτελεί το δυνατό «χαρτί» της Κουμουνδούρου, είναι αδιαμφισβήτητο. Επομένως, μοιάζει απολύτως λογικό το γεγονός ότι είναι ο ίδιος ο βασικός πρωταγωνιστής της καμπάνιας του κόμματος του για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Περιοδείες, συνεντεύξεις και κοινοβουλευτικές εμφανίσεις βρίσκονται στο πρόγραμμα του για τις επόμενες ημέρες.

Έχοντας, μάλιστα, σηκώσει το «γάντι» του έχει «πετάξει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την αντιστροφή του διλήμματος «Μητσοτάκης ή χάος» που έθεσε ο πρωθυπουργός ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, σε «Τσίπρας ή χάος με Μητσοτάκη», δείχνει πως πιστεύει ότι μπορεί να επικρατήσει σε αυτό το μπρα ντε φερ των αρχηγών. Και η 15η Μαΐου, είναι απλά το πρώτο βήμα στην πορεία προς την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε για την τελική ευθεία, όπως ακριβώς έκλεισε την προηγούμενη. Με περιοδεία. Επισκέφτηκε την Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Δεν θα είναι και η μόνη μέσα στην εβδομάδα, καθώς θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, την Άρτα, το Αγρίνιο, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα κάνει και μία βόλτα σε κάποια συνοικία της Αθήνας.

Οι περιοδείες αποτελούν το ένα σκέλος των δραστηριοτήτων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το δεύτερο μέρος, περιλαμβάνει δύο πολύ σημαντικές κοινοβουλευτικές «μάχες», στις οποίες θα δώσει το παρών. Η πρώτη είναι σήμερα, στη συζήτηση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, που έχει καταστεί αντιπολιτευτική «παντιέρα» για την Κουμουνδούρου.

Η δεύτερη, είναι η συζήτηση και η ψήφιση της νέας ελληνοαμερικανικής συμφωνίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να φτάσει στην Ουάσιγκτον έχοντας τη συμφωνία ψηφισμένη. Από τη πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, έχει εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία του με το περιεχόμενο της και συγκεκριμένα με το γεγονός ότι επί της ουσίας παραχωρούνται στις ΗΠΑ οι βάσεις που διατηρούν σε ελληνικό έδαφος, επ’ αόριστον.

Τέλος, οι δράσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνουν τουλάχιστον μία τηλεοπτική εμφάνιση. Μάλιστα, πρόκειται για διακαναλική συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε κανάλια της περιφέρειας.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με την παρουσία του και την αντιπολιτευτική του δραστηριότητα να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να τους πείσει να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες για να τον ψηφίσουν για αρχηγό του κόμματος.

Άλλωστε, στις 1.000 κάλπες που θα στηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, για την εκλογή του αρχηγού μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε πολίτης το επιθυμεί, αρκεί να πληρώσει το αντίτιμο των τριών ευρώ για να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

«Στέλνουμε τον λογαριασμό πίσω»: Νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές εκλογές στις 15 Μαΐου