ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Άπαντες συσπειρωμένοι γύρω από τον Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Άπαντες συσπειρωμένοι γύρω από τον Τσίπρα
Όλοι στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως η επιτυχία της διαδικασίας θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την απαραίτητη ώθηση που χρειάζετα
Intime News

Την κινητοποίηση ολόκληρου του κομματικού μηχανισμού, ανεξάρτητα από την ομάδα στην οποία ανήκει, φαίνεται πως έχει προκαλέσει η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 15 Μαΐου, καθώς όλοι στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως η επιτυχία της διαδικασίας θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται έτσι ώστε να διεκδικήσει τη πρωτιά στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Είναι αλήθεια πως η πληθωρική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες έχει «καπελώσει» τις κινήσεις των υπόλοιπων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχουν ριχθεί με ζήλο στην προσπάθεια που καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει του πολίτες να πάνε στις δικές του κάλπες. Βουλευτές, καθοδηγητικά στελέχη και απλά κομματικά μέλη, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους.

Όλα δείχνουν πως όλοι συσπειρώνονται γύρω από τον αρχηγό τους. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε ακόμα και τα στελέχη της μειοψηφίας, με τα οποία συγκρούστηκαν οι «προεδρικοί» κατά το πρόσφατο Συνέδριο. Μάλιστα, παρά τα γεγονός ότι ορισμένα στελέχη της πλειοψηφίας άφηναν αιχμές για τη «χαλαρότητα» των συντρόφων τους κατά την κινητοποίηση των τελευταίων ημερών, φαίνεται ότι δεν έχουν δίκιο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι σήκωσε μεγάλο βάρος στη σύγκρουση του Τάε Κβο Ντο, συμμετέχει σε όλες τις δράσεις. Την Κυριακή πήγε περιοδεία στη Μεταμόρφωση, τη Τρίτη στη Βουλή υπερασπίστηκε δημόσια την «εσωκομματική δημοκρατία» του κόμματος του απέναντι στον Θάνο Πλεύρη, ενώ επέδειξε ιδιαίτερη κινητικότητα στα κοινωνικά δίκτυα για να στηρίξει τη «μάχη» της Κυριακής.

To Newsbomb.gr σας έχει ενημερώσει εδώ και μέρες πως η «Ομπρέλα» είναι διατεθειμένη να βάλει «νερό στο κρασί» της. Επίσης, τουλάχιστον τρία κορυφαία στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να υπερψηφίσουν τον αρχηγό τους, ενώ ένα τέταρτο ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που δεν κατέβασαν εναλλακτική επιλογή, αυτό σημαίνει ότι στηρίζουν απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, στο δεύτερο κομμάτι της ψηφοφορίας, αυτό για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μία άλλη ιστορία, καθώς η κάθε πλευρά προσπαθεί να «πριμοδοτήσει» τα δικά της στελέχη, με τις λίστες σταυροδοσίας να διακινούνται ανά την επικράτεια.