ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν 150.000 πολίτες

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από κομματικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 140.000 πολίτες για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επιπλέον, η ψηφοφορία συνεχίζεται όπου υπάρχουν ουρές και κόσμος που περιμένει για να ψηφίσει.

Περισσότεροι από 140.000 πολίτες ψήφισαν για την ανάδειξη προέδρου και ΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τις κάλπες να κλείνουν σε όσα εκλογικά κέντρα δεν υπάρχουν πλέον ουρές.

Η προσέλευση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κάλπες που άνοιξαν στις 8:00 το πρωί συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ το απόγευμα δόθηκε παράταση μίας ώρας μέχρι τις 21:00.

Στις 22:20 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα προχωρήσει σε δήλωση, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στην Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές.

Νικολακόπουλος: Η συμμετοχή μπορεί να υπερβεί και τις 150.000

Στην εκτίμηση ότι η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ηλίας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος σημείωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, μόνο στα εκλογικά τμήματα που έχει ουρές, τονίζοντας πως η συμμετοχή στην διαδικασία της εκλογής του Προέδρου του κόμματος «διεξήχθη πολύ καλά».

Ως προς τον ακριβή αριθμό ψηφοφόρων, σημείωσε ότι θα είναι σε θέση να τον προσδιορίσει μετά τις 22.30, δηλαδή μαζί με την εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης του προέδρου.

Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ανέφερε πως «περιμένουμε μέχρι αύριο νωρίς το απόγευμα» την καταμέτρηση, καθώς πρόκειται για διαδικασία με μεγάλο ψηφοδέλτιο και η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι «μακρόσυρτη διαδικασία».

Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, λέγοντας πώς υπήρξαν μεν μικροπροβλήματα, αλλά είναι λογικό, αφού σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, στόχος είναι να αντιμετωπίζονται όμως όλα με επιτυχία και στη μεγάλη πλειονότητα.

Ως προς τη διαδικτυακή ψηφοφορία για τις διατάξεις του Καταστατικού, τα αποτελέσματά της αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.