ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν σε λιτότητα χωρίς ανάπτυξη

Φ. Κουβέλης: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν σε λιτότητα χωρίς ανάπτυξη

Περιοδεία στα Τρίκαλα πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, ο κ. Κουβέλης βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και συναντήθηκε με παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς του Νομού. Στη συνέχεια , κατευθύνθηκε στη γενέτειρά του, την Πύλη, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων, ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην πόλη των Τρικάλων.

«Είναι πολύ τιμητικό για μένα να μιλάω στους συμπολίτες μου, στους ανθρώπους της γενέθλιας γης, και πράγματι είμαι συγκινημένος» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και προσέθεσε: «διάλεξα να έχω την προεκλογική μου εκδήλωση εδώ στη γενέθλια γη στην Πύλη γιατί θέλω να συμβολίσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την αγάπη σε αυτόν τον τόπο που έχει τεράστιες δυνατότητες».

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι «συμφώνησαν στο μνημόνιο λιτότητας χωρίς ανάπτυξη». Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ριζικής αλλαγής των όρων της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ ζήτησε χρονική επιμήκυνση του προγράμματος και αναπτυξιακή ώθηση της οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ενός νέου αναπτυξιακού πακέτου. «Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει ότι αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει» σημείωσε, κάνοντας λόγο για ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές με κριτήριο το περιεχόμενο της πολιτικής που θα πρέπει να ασκηθεί για να βγούμε από το αδιέξοδο και να μείνει όρθια η κοινωνία.

«H 7η Μαΐου χρειάζεται να βρει τη χώρα με ένα νέο πολιτικό τοπίο. Η ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά είναι καθοριστικός όρος για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα» τόνισε.

kouvelis_trikala
kouvelis_trikala_1