ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Σολτς πριν από το δείπνο των ηγετών ΝΑ Ευρώπης

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Σολτς πριν από το δείπνο των ηγετών ΝΑ Ευρώπης
Στη Θεσσαλονίκη ο Όλαφ Σολτς – Συνάντηση με Μητσοτάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείπνο προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SouthΕast Europe Cooperation Process – SEECP ) παρέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, έφτασε στη Θεσσαλονίκη απευθείας από το Βελιγράδι. Στο Hayatt Regency στο οποίο πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος, τον υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τους δύο άνδρες να έχουν ένα σύντομο τετ α τετ όπου και φωτογραφήθηκαν.

Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο δείπνο όπου κάθονται δίπλα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Μητσοτάκης: Να προχωρήσουμε με πιο αποφασιστικά βήματα στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια

"Η διακήρυξη που υιοθετήθηκε αποτελεί και ένα επίσημο κείμενο διαρκούς δέσμευσης των μερών στις αρχές της δημοκρατίας του κράτους δικαίου και στις ιδρυτικές αρχές του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι "βασική προτεραιότητα πλέον είναι η ευρωπαϊκή προοπτική όλης της περιοχής και ειδικά για τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, που έχουν διανύσει μία μακρά διαδρομή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν 20 χρόνια από τότε που άνοιξε ο δρόμος και πάλι στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας το 2003".

"Σήμερα θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να προχωρήσουμε με πιο αποφασιστικά βήματα στην ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αναγνωρίζοντας ασφαλώς ότι πρέπει να προωθήσουν σημαντικά βήματα εναρμόνισης σους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Μόνο έτσι, άλλωστε, η ένταξη τους θα είναι ουσιαστική" τόνισε.