ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για «Turkaegean»: «Η Κυβέρνηση να απαντήσει για το απαράδεκτο γεγονός»

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για «Turkaegean»: «Η Κυβέρνηση να απαντήσει για το απαράδεκτο γεγονός»
Θέση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «Turkaegean»

Η θέση του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «Turkaegean»: «Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν προέβησαν σε καμιά απολύτως ενέργεια για να σταματήσουν την κατοχύρωση του εν λόγω σήματος.»

Σχόλιο σχετικά με την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος της Τουρκίας «Turkaegean» έκανε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής ρίχνοντας ευθύνες τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Εμπορίου.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να ακυρωθεί το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα.

Το σχόλιο από το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε μια περίοδο συνεχών τουρκικών προκλήσεων, προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά η αδικαιολόγητη ολιγωρία υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εμπορίου σχετικά με την κατοχύρωση του σήματος «Turkaegean» από τον Οργανισμό Τουρισμού της Τουρκίας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Φορέας, που το κατοχύρωσε, είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, με έδρα το Alicante της Ισπανίας και όχι κάποιο «ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Μαδρίτη» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Άλλωστε εκπρόσωπος της χώρας μας συμμετέχει και στο Διοικητικό του Συμβούλιο, όπως συμβαίνει και με τους άλλους αποκεντρωμένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECDC, EUROPOL και FRONTEX).

Ενώ η αίτηση δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν προέβησαν σε καμιά απολύτως ενέργεια για να σταματήσουν την κατοχύρωση του εν λόγω σήματος.

Εκτός των αυτονόητων ενεργειών για την ακύρωση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος ας σταματήσει τα ευφυολογήματα σαν και αυτά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις, να απαντήσουν για αυτό το απαράδεκτο γεγονός.

Σχετικές ειδήσεις