ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

LIVE: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Λεπτό προς λεπτό η παρέμβαση του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. 

ΔΕΙΤΕ LIVE:

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι από τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τόνισε πως περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επίσημα συμπεράσματα. «Πριν λίγα λεπτά η Βοηθός Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16, τονίζοντας μάλιστα ότι "η ισχυροποίηση της άμυνας της Τουρκίας συμβάλλει σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ".

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «η ανησυχία του εδράζεται στο γεγονός ότι χτες μόλις, με τα άρθρα 7 και 8 (σημείο 7) του μνημονίου που υπέγραψαν με την Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία, υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, δεσμεύονται ότι- χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ σήμερα και στο μέλλον, ανεξαρτήτως των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη. Είμαστε επίσης εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί η Τουρκία, χωρίς φυσικά να συμμετέχει στις κυρώσεις, αναβαθμίζει δραματικά το ρόλο και τη θέση της στα διεθνή δρώμενα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στιγμή που κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης και τις δημόσια εκφρασμένες αναθεωρητικές της βλέψεις στο Αιγαίο».