ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγιάννης: Η κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτατα για τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου

Γιώργος Καραγιάννης
«Με τον πρωθυπουργό είδαμε από κοντά τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου»
Facebook

«Η επαναλειτουργία της το συντομότερο δυνατό για χάρη του εμπορίου και της ναυσιπλοΐας, αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητα», τόνισε ο Γιώργος Καραγιάννης

Ένα σημαντικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης την Διώρυγα της Κορίνθου όπου πραγματοποιούνται σημαντικά έργα υποδομών.

«Με τον πρωθυπουργό είδαμε από κοντά τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία θα λειτουργήσει και πάλι από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, για όλο το καλοκαίρι και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, με απόλυτη ασφάλεια για τη ναυσιπλοΐα», ανέφερε στη δήλωσή του και συνέχισε:

«Στενά συνδεδεμένη με την οικονομία μας και την εθνική μας κληρονομιά, η Διώρυγα Κορίνθου είναι ένας σημαντικός κόμβος επικοινωνίας μεταξύ Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους, ενώ μαζί με την Διώρυγα του Παναμά και του Σουέζ αποτελούν τις τρεις τεχνικές διώρυγες που υφίστανται στον κόσμο σήμερα.

Η επαναλειτουργία της το συντομότερο δυνατό για χάρη του εμπορίου και της ναυσιπλοΐας, αποτέλεσε απόλυτη προτεραιότητα, γι’ αυτό στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών με τον Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίσαμε το έργο Εθνικού Επιπέδου», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Υποδομών, η κυβέρνηση κινήθηκε για το έργο, ταχύτατα και ολοκλήρωσε τις μελέτες, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 δημοπρατήθηκε το έργο της αποκατάστασης. «Οι εργασίες άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2022 με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 24 μήνες», ανέφερε και κατέληξε:

«Παρότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων εξελισσόταν ήδη από το 2018, χρειάστηκε η παρέμβαση της κυβέρνησής μας για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και σε βάθος το ζήτημα. Αποδεικνύουμε, λοιπόν, για άλλη μία φορά ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, σωστός σχεδιασμός και στενή επίβλεψη τα έργα προχωρούν και ολοκληρώνονται».

https://www.instagram.com/p/CfeiOKwNTWS

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων