ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για φωτιές: Έχουμε καταφέρει να μην θρηνούμε θύματα, τις θέτουμε υπό έλεγχο γρηγορότερα

Οικονόμου
Οι πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της σφοδρής κλιματικής κρίσης στην Μεσόγειο
Intime News

Οι πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της σφοδρής κλιματικής κρίσης στην Μεσόγειο

Στα μέτωπα των πυρκαγιών που εντοπίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας αναφέρθηκε κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της σφοδρής κλιματικής κρίσης στην Μεσόγειο, με τον κ. Οικονόμου να τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να μην πληγεί και η Ελλάδα, ανάμεσα στις χώρες αυτές.

«Αντιμετωπίζουμε εκατοντάδες πυρκαγιές κάθε εβδομάδα σε αντίξοες συνθήκες», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι οι φωτιές αντιμετωπίζονται με άμεση ανταπόκριση από τις επίγειες και τις εναέριες δυνάμεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι από την περσινή εμπειρία «πήραμε μαθήματα, αναδιοργανωθήκαμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα», ενώ πρόσθεσε πως όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να μην ξεσπούν πυρκαγιές «είναι εκτός πραγματικότητας».

«Οι πυρκαγιές είναι παγκόσμιο φαινόμενο, και σαφώς η εικόνα φέτος είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Δεν θριαμβολογούμε, δεν κομπάζουμε, αλλά δεν θεωρητικολογούμε. Έχουμε καταφέρει να μην θρηνούμε θύματα και να μπορούμε να τις θέτουμε υπό έλεγχο πιο γρήγορα» ανέφερε.

Επιπλέον, μίλησε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να διπλασιαστούν οι πόροι.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήδη έχει οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για τις αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι η σχολή πλέον γίνεται πανεπιστημιακή ενώ αναβάθμιση προβλέπεται και για την αστυνομική ακαδημία και αυξάνεται η ισχύς των διαβατηρίων στα 10 χρόνια.