ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ: Κρύβεται ο Μητσοτάκης

Στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ: Κρύβεται ο Μητσοτάκης

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί εναντίον της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις αλλεπάλληλες προτάσεις της Κουμουνδούρου να ανοίξει εσπευσμένα η Ολομέλεια και να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών, κάτι που δεν έγινε, στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης.

«Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει στο σκοτάδι όσα εγκληματικά έχει κάνει», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου και σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «αποφεύγει με κάθε τρόπο την λογοδοσία στη Βουλή, αφού αρνήθηκε τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να επανέλθει το Κοινοβούλιο σε κανονική λειτουργία καθώς και να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να προστατέψει τους Δημητριάδη και Κοντολέων και να προστατευτεί και ο ίδιος. Όλα αυτά για να φέρει νύχτα χωρίς καμιά διαβούλευση και έλεγχο Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ με την οποία διατηρεί ανέπαφο το καθεστώς αδιαφάνειας στη λειτουργία της». Όσο ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΥΠ τόσο επιμένει στην αδιαφάνεια και τον αυταρχισμό, αναφέρουν στελέχη της Κουμουνδουρου και συμπληρώνουν: «Διατηρεί τον έλεγχο της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο και την επιλογή του επικεφαλής της από τον πρωθυπουργό προσθέτοντας μόνο μια απλή γνωμοδότηση της Βουλής. Δεν καταργεί την κατάπτυστη και ένοχη τροπολογία της κυβέρνησης του με την οποία δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες για την άρση του απόρρητου της επικοινωνίας τους. Δεν την καταργεί για να αφήσει στο σκοτάδι όσα εγκληματικά έχει κάνει σε βάρος των πολιτών και των πολιτικών που παρακολουθούσε. Μπορεί για την «ενημέρωση 108» ο κ. Μητσοτάκης να έκανε «μεγάλες τομές» στην λειτουργία της ΕΥΠ. Η πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από επικίνδυνος για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, παραμένει κι ένας κοινός πολιτικός απατεώνας».

Φουλ επίθεση κατά Μητσοτάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην πέτυχαν το άνοιγμα της Βουλής, αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να «ρίξουν» το θέμα. Η βασική τους στρατηγική από εδώ και στο εξής θα κινείται πάνω στη λογική ότι «το απόστημα έσπασε και όλα θα αποκαλυφθούν». Θα προσωποποιήσουν τις επιθέσεις τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμώντας ότι «οι εξελίξεις τον έχουν ήδη προσπεράσει». Παράλληλα στην Κουμουνδούρου αναζητούν τρόπους για να «απλωθεί» η υπόθεση πέραν της περίπτωσης Ανδρουλάκη. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η παραμονή της πολιτικής αντιπαράθεσης γύρω από το Νίκο Ανδρουλάκη ευνοεί κυρίως το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να απλώσουν τα ερωτήματά τους και για άλλες παρακολουθήσεις όπως για την περίπτωση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και για άλλους δημοσιογράφους ή πολιτικούς που μπορεί να έχουν πέσει στα δίχτυα κοριών.