ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ - Τσίπρας: Εξοικονομώ για Κατοικίες συνεχώς ανοιχτό και θέσπιση Εξοικονομώ για επιχειρήσεις

Αλέξης Τσίπρας
«Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν στη πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας»
Intime News

Τέταρτη εθνική προτεραιότητα η παραγωγική ανασυγκρότηση, ανέφερε από την ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Μίλησε μεταξύ άλλων για ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση νοικοκυριών, αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ενεργειακών κοινοτήτων ώστε να παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν με μικρά έργα ΑΠΕ.

Υλοποίηση διευρυμένου προγράμματος Εξοικονομώ για Κατοικίες συνεχώς ανοιχτό για αιτήσεις, θέσπιση Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις. Επιπλέον, για τη χρηματοδοτική στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Αγροτών: Ενίσχυση της ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ενίσχυση μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας των μικροπιστώσεων χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις για Αυτoαπασχολούμενους, Αγρότες και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.

Για τη βιομηχανία και τις δυναμικές υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις σε κλάδους αιχμής αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων για υλοποίηση έργων ιδιοπαραγωγής ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας.

Αναφορικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν στη πλήρη ιδιωτικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας. Την Εθνική Τράπεζα, με το ποσοστό του Δημοσίου στο 40%, τη μετατρέπουμε σε ισχυρό δημόσιο πυλώνα του τραπεζικού συστήματος». Είπε ακόμη ότι «διαμέσου αυτού, αποτρέπουμε εναρμονισμένες πρακτικές των συστημικών τραπεζών, κατευθύνουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην πραγματική οικονομία, στη βάση της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, εφαρμόζουμε πολιτική προσανατολισμένη στο δημόσιο συμφέρον για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, θεσπίζουμε ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών και τη λειτουργία των Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων (servicers).

Σχετικές ειδήσεις:

ΔΕΘ - Αλέξης Τσίπρας: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και αφορολόγητο στα 10.000 για όλους

ΔΕΘ - Αλέξης Τσίπρας: Επανακρατικοποίηση ΔΕΗ, μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα και ΦΠΑ στα τρόφιμα 6%

ΔΕΘ - Αλέξης Τσίπρας: Η ζωή των πολιτών ξαναγύρισε πιο πίσω και από τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων