ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει στην ΚΟ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει στην ΚΟ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε για την επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή στον ΠτΒ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε γνωστή την επιστροφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην ΚΟ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε στον κ. Τασούλα την επανένταξη του διαγραφέντα βουλευτή στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Κουρουμπλής είχε διαγραφεί τον Δεκέμβριο του 2021 όταν με αφορμή την τότε έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα για τις ΜΕΘ, έκανε λόγο για δολοφονίες ανθρώπων.

«Όφειλε να είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός μετά από αυτήν την αποκάλυψη. Δεν θα το περάσετε έτσι, μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι το καταλαβαίνετε το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα», είχε ανφέρει ο κ. Κουρουμπλής.

Οι βουλευτές της ΝΔ που βρίσκονταν στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, αντέδρασαν έντονα, ενώ κάποιοι φώναζαν «ντροπή».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξοργίστηκε και προχώρησε στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αφού ο τελευταίος δεν ανακάλεσε τα όσα είπε, μετά τις προειδοποιήσεις του προέδρου του κόμματος.

Εν τέλει, περίπου 10 μήνες αργότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε τον κ. Κουρουμπλή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.