ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την «πρώτη φορά Αριστερά»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται την «πρώτη φορά Αριστερά»
Αλέξης Τσίπρας
Intime / φωτογραφία αρχείου

«Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να «καπηλευτεί» το έργο που έκαναν οι κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στους πλειστηριασμούς, την αύξηση των συντάξεων, αλλά και στην κατάργηση της 13ης σύνταξης.

Τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα, στου Ζωγράφου, στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου, έχουν προκαλέσει πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, η οποία μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή.

«Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ»

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βράζουν» με υπουργούς, που στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν την κυβερνητική πολιτική, καταφεύγουν σε μια σειρά από «ψέματα» -όπως τα αποκαλούν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Και κυρίως με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, τον οποίο κατηγορούν ότι προσπάθησε σκόπιμα να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

«Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής στον πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό;», είπε ο κ.Σκυλακάκης.

Η παραπάνω τοποθέτηση, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Έφης Αχτσιόγλου και του Σωκράτη Φάμελλου, αναγκάζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να τα «μαζέψει» -όπως λέει η Κουμουνδούρου- και να πει ότι μίλησε για ημερομηνία δημοσίευσης και όχι ότι έγινε ο πλειστηριασμός επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως επί της δικής της διακυβέρνησης, δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Και αυτό γιατί υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, αλλά και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

«Υπερασπιστείτε την πολιτική μας»

Όπως είναι προφανές, από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα εκτιμούν πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια επιχείρηση «λάσπης» εναντίον τους από την κυβερνητική πλευρά.

Και η εντολή του αρχηγού τους, είναι σαφής. «Υπερασπιστείτε την πολιτική που εφαρμόσαμε ως κυβέρνηση στα θέματα κοινωνικής προστασίας». Το έκαναν όσοι βουλευτές βγήκαν, χθες, σε τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή, σε αντιπαράθεση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Δικές μας οι αυξήσεις στις συντάξεις»

Όπως τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι αυξήσεις στις συντάξεις, η κυβέρνηση «εσκεμμένα κρύβει ότι αυτές οι αυξήσεις για τους συνταξιούχους οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017».

Παράλληλα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έκοψε» τη 13η σύνταξη που είχε θεσμοθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας και η οποία ωφελούσε τους χαμηλοσυνταξιούχους, κατά βάση.

Προφανώς, υπενθυμίζουν ότι άφησαν και 35 δισ. ευρώ «μαξιλάρι» στα δημόσια ταμεία, τα οποία και όπως λένε, έσωσαν τη χώρα την εποχή της πανδημίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, η Κουμουνδούρου δεν αρκείται μόνο στις συνηθισμένες αντιπολιτευτικές «κορώνες» απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Επιδιώκει στον δρόμο προς την κάλπη να πείσει τους πολίτες ότι έχει εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, μέρος του οποίου είχε εφαρμόσει και κατά την πρώτη κυβέρνηση της, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε η τρόικα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Το γραφείο της Φον ντερ Λάιεν θα έπρεπε να πάει στο Βερολίνο

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δουλεύει για τους λίγους και τους ισχυρούς

Πού ποντάρει ο Τσίπρας στον δρόμο προς τις κάλπες