ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογικό «συναγερμό» ο ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Σε εκλογικό «συναγερμό» ο ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα αναμένεται να θέσει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς τα «καμπανάκια» που δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς τις κάλπες, έχουν αρχίσει να ηχούν δυνατά.

Υπό αυτό το σκεπτικό, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15.00, θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός εκλογικού σχεδιασμού και δεν θα περιοριστεί στην ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας.

Μάλιστα, οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι θα συζητηθούν και ορισμένες υποψηφιότητες που δεν ανήκουν στον «σκληρό» κομματικό πυρήνα. Είναι, κυρίως, πρόσωπα με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, αλλά και προσωπικότητες που θα αναδεικνύουν τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – μια εξέλιξη που επιθυμεί διακαώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα τους δουλεύει εδώ και μήνες σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Επομένως, λένε, ότι δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό τους από το γεγονός πως από την κυβερνητική πλευρά έχουν αρχίσει να διαρρέουν ότι η ατμόσφαιρα έχει αρχίσει να «μυρίζει» εκλογές.

Αντίθετα, επιμένουν ότι οι κάλπες θα έπρεπε να έχουν στηθεί… χθες, καθώς η παραμονή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, λειτουργεί ως εστία που εμβαθύνει και επιταχύνει ολοένα και περισσότερο την πολλαπλή κρίση που βιώνει η χώρα.

Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείουν ακόμα και την πιθανότητα οι εκλογές να προκηρυχθούν ακόμα και μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Όπως αναφέρουν, οι υποκλοπές, η ακρίβεια και οι πλειστηριασμοί, έχουν στριμώξει για τα καλά το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, θεωρούν από την Κουμουνδούρου ότι σταδιακά μετατρέπονται σε «θηλεία» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προσπαθεί να αποφύγει με κάθε κόστος την πιθανότητα να διερευνηθεί αυτή δυσώδης -όπως τη χαρακτηρίζουν- ιστορία.

Με απλά λόγια, αν και αποφεύγουν να το λένε ανοιχτά, πιστεύουν ακράδαντα ότι η κυβέρνηση δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.

«Περιμένουμε από το πρωί τον -κατά τα λοιπά λαλίστατο- υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπροπούλου, ότι γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου», τόνισε σε ανακοίνωση του ο Χρήστος Σπίρτζης.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε πως επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά «η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφανές ποιος επιδιώκει να σωθεί πολιτικά και ποινικά

Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

Τη «μαύρη βίβλο» Μητσοτάκη ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ