ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη «μαύρη βίβλο» Μητσοτάκη ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη «μαύρη βίβλο» Μητσοτάκη ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Intime News

ΣΥΡΙΖΑ: Να υπενθυμίσει στους πολίτες όλες τις πτυχές της πολιτικής που έχει εφαρμόσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, θέλει η Κουμουνδούρου, προετοιμάζοντας μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού στον δρόμο προς τις κάλπες.

Ακρίβεια

Με δεδομένο ότι η ακρίβεια αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας στην παρούσα φάση, είναι δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει εκεί. Οι τιμές στα τρόφιμα, στα καύσιμα και την ενέργεια, θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά «βέλη» που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ρίξει εναντίον της κυβέρνησης.

Θα μιλούν για «ακρίβεια Μητσοτάκη» και θα κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως τον βασικό υπεύθυνο των αυξήσεων που υπάρχουν στη χώρα. Και αυτό γιατί θα τον κατονομάζουν ως τον «πολιτικό επικεφαλής» των καρτέλ που κερδοσκοπούν στην πλάτη των πολιτών.

Πλειστηριασμοί

Η υπόθεση Πάτση προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στο γόητρο της κυβέρνησης. Δεν είναι και μικρό πράγμα η παραδοχή ότι ένας κυβερνητικός βουλευτής κερδοσκοπεί στην πλάτη των χρεωμένων νοικοκυριών, με λεφτά των ανακεφαλαιοποιημένων από τους έλληνες πολίτες, τραπεζών.

Ιδιαίτερα την περίοδο που η κυβέρνηση ήρε την προστασία της πρώτη κατοικίας από πλειστηριασμούς, με αποτέλεσμα χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Η πολεμική για το ζήτημα των πλειστηριασμών θα ενταθεί από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, παράλληλα, θα υπενθυμίζουν ότι επί των ημερών τους υπήρχε προστασία.

Υποκλοπές

Στην ιστορία των παρακολουθήσεων, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι θα πάει μέχρι τέλους. Θα ξετυλιχτεί το κουβάρι και όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, θα αποδειχθεί ότι ο «εγκέφαλος» του παρακρατικού κυκλώματος, είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη φροντίσει να ενημερώσει αρμοδίως τις Βρυξέλλες, αλλά και τον διεθνή Τύπο για τις προθέσεις του, κάτι που μας προϊδεάζει ότι το εν λόγω ζήτημα θα διατηρηθεί ζωντανό μέχρι και τις εκλογές.

Μάλιστα, θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι εκλογές με το Predator ενεργό και την ΕΥΠ να μην αποκλείει την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, δεν μπορούν να γίνουν.

Υγεία-Πανδημία

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση ότι «εγκλημάτησε» από το ξέσπασμα της πανδημίας, ως και σήμερα. Της χρεώνει ότι επένδυσε τα πάντα στο εμβόλιο, αφήνοντας «ανοχύρωτο» το ΕΣΥ – το οποίο και, λένε, ότι ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει με το νομοσχέδιο Πλεύρη-Γκάγκα.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής (συνδυαστικά, βέβαια, με τη μη ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τη μη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα της Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας και της παντελούς έλλειψης ελέγχων στις μεγάλες εργασιακές μονάδες) ήταν να καταγράψει η χώρα μας τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος

Η Κουμουνδούρου έχει πολλές φορές καταγγείλει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές «πλιάτσικο» στα δημόσια ταμεία. Με πρόσχημα την πανδημία, σημειώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί απευθείας αναθέσεις άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πολλά από αυτά ισχυρίζεται ότι έχουν καταλήξει σε εταιρίες - «φαντάσματα» και σε «κολλητούς» της κυβέρνησης. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν έχει προβλεφθεί ούτε ένα ευρώ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε εξοπλισμούς – «μαμούθ», οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη να εξεταστούν όλες οι πτυχές αυτής της ιστορίας.

Φυσικά, από τη ρητορική της Κουμουνδούρου δεν θα λείπει ο «στρατός» των μετακλητών της κυβέρνησης, ούτε και τα εκατοντάδες «golden boys» που έχει εγκαταστήσει στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, με μισθούς πολλών χιλιάδων ευρών.

Εργασιακά – καταστολή

Προφανώς και ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά θα αποτελέσει όπλο στην επερχόμενη σύγκρουση. Η ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι ανύπαρκτες αυξήσεις στους μισθούς παρά των πληθωρισμό, αλλά και η περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, αποτελούν μερικά μόνο στοιχεία στα οποία θα επενδύσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως, επίσης, και τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, όπως είναι η εισβολή στην οικία του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, οι ξυλοδαρμοί νέων ανθρώπων κατά τα λοκαντάουνς και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Η Τουρκία έτοιμη να ανοίξει την «πόρτα του φρενοκομείου»

Στο Κερατσίνι ο Ανδρουλάκης: Άφησε λουλούδι στο μνημέιο του Π. Φύσσα

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αφού «μυρίζει» εκλογές, ας τις προκηρύξει