ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Η βαλίτσα μπορεί να κρίνει την απόφαση για το Qatar Gate

Εύα Καϊλή: Η βαλίτσα μπορεί να κρίνει την απόφαση για το Qatar Gate
Η Εύα Καϊλή

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αυτό το «αγκάθι» είναι ο λόγος που η Εύα Καϊλή δεν ειδοποίησε τις Αρχές στο Βέλγιο αλλά και τον πατέρα της στην περίπτωση που γνώριζε ότι στο σπίτι της υπάρχει βαλίτσα με χρήματα

Η Εύα Καϊλή απολογείται στις 22 Δεκεμβρίου για το Qatar Gate και τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες με ένα βασικό «αγκάθι» να μπορεί να επηρεάσει την απόφαση που θα λάβουν οι δικαστές.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, αυτό το «αγκάθι» είναι ο λόγος που η Εύα Καϊλή δεν ειδοποίησε τις Αρχές στο Βέλγιο αλλά και τον πατέρα της στην περίπτωση που γνώριζε ότι στο σπίτι της υπάρχει βαλίτσα με χρήματα. Για την ιστορία, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν αυτός που συνελήφθη πρώτος και μετά η Εύα Καϊλή ζήτησε από τον πατέρα της, ο οποίος βρισκόταν και παραμένει στο Βέλγιο, να «εξαφανίσει» τον σάκο με τα χρήματα. Ωστόσο, η Εύα Καϊλή υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με το Qatar Gate και «αδειάζει» τον σύντροφό της.

Η Εύα Καϊλή τόνισε ότι «υπέθετε» πως υπήρχαν χρήματα στη βαλίτσα. Αλλά, το γεγονός ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ενέπλεξε και το Μαρόκο στην κατάθεσή του, φανερώνει ότι η έρευνα έχει αρκετή πορεία ακόμα.

Έτσι, σύμφωνα με το MEGA, η Εύα Καϊλή έχει ως στόχο να αποδείξει ότι δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες πλην του Κατάρ. Κι αυτό γιατί στην περίπτωση που αποφυλακιστεί να μην δείξει ότι θα μπορεί να επηρεάσει την έρευνα, αφού οι βελγικές Αρχές έχουν κατασχέσει το κινητό και τον υπολογιστή της.

Επιπλέον, αναμένεται να υποστηρίξει πως όλα τα ταξίδια της στο Κατάρ ήταν σε γνώση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και ποτέ δεν έδρασε μόνη της, κάτι που είχε επισημάνει και στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η ψήφος-«φάντασμα» της Εύας Καϊλή

Στο μεταξύ, νέες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για την ψήφο που έδωσε η Εύα Καϊλή σε επιτροπή της Ευρωβουλής για το Κατάρ, στην οποία δεν ήταν καν μέλος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και το έγγραφο που δημοσιεύτηκε.

Πηγή των Σοσιαλιστών μίλησε στο MEGA, λέγοντας ότι κάποιοι ευρωβουλευτές ευρωβουλευτές έκαναν εσωτερική καταγγελία στην ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών, όταν ανακάλυψαν ότι υπήρχε παραπάνω ψήφος, η οποία ήταν της Εύας Καϊλή.

Κατήγγειλαν το γεγονός και ζήτησαν να μάθουν για ποιον λόγο ψήφισε, με την ίδια πηγή να προσθέτει ότι ενώ η Εύα Καϊλή ψήφισε «κρυφά», δεν κάθισε καν μαζί με τους σοσιαλιστές αλλά με «άλλους».

Σχετικές ειδήσεις

Ντογιάκος κατά ΜΜΕ για παρακολουθήσεις και Καϊλή

Qatar Gate: Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί Τζόρτζι και Παντσέρι

Εύα Καϊλή: Ελέχγουν και την αδερφή της για τη ΜΚΟ που έχει στην