ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Σαμαρά για τον τουρισμό

Ανησυχία Σαμαρά για τον τουρισμό

Διαδοχικές συναντήσεις, με θέμα την τουριστική κίνηση του επερχόμενου καλοκαιριού, θα έχει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αφουγκραζόμενος την ανησυχία των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, πιάνει σήμερα από νωρίς δουλειά, επισκεπτόμενος στις 9 το πρωί το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ενημερωθεί από την υπηρεσιακή Υπουργό, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, για την έως τώρα εικόνα αλλά και για τις πρωτοβουλίες ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος που έλαβε χθες, προκειμένου να περιοριστούν οι ανησυχίες των εν δυνάμει επισκεπτών της χώρας.

Αργότερα, το μεσημέρι στις 13:00, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου, με σκοπό να μάθει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού οι κρατήσεις –όπως καταμαρτυρούν- είναι δραματικά μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές λόγω της πολιτικής αστάθειας στον τόπο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευσή του για ίδρυση αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού, καθώς πιστεύει πως σε μια χώρα, όπου η βαριά βιομηχανία, είναι η φιλοξενία των ξένων επισκεπτών, δεν είναι δυνατόν να «μοιράζονται» οι δυνάμεις στο συγκεκριμένο κρίσιμο πεδίο.

Με το βλέμμα στους ανέργους

Ο αριθμός των επισκεπτών συνδέεται άμεσα και με τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν ή θα καταργηθούν αντιστοίχως, ζήτημα που όπως φάνηκε εχθές κατά την παρουσίαση των 18 προτάσεων του κόμματος, απασχολεί έντονα την ηγεσία της ΝΔ, καθώς ο κεντρικός άξονας της πολιτικής της, κατά δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, είναι «Θέσεις εργασίας! Δουλειές…».

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε μάλιστα χθες, τη δημιουργία 150.000 νέων θέσεων εργασίας, ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς, ανάλογα με το ρυθμό εκταμίευσης του ΕΣΠΑ και διπλάσιες στον επόμενο χρόνο.

Το στοίχημα της Ευρώπης

«Όλες οι δυνατότητές μας για έξοδο από την κρίση εξαρτώνται από ευρωπαϊκά κονδύλια και από ευρωπαϊκή ρευστότητα», είπε χθες από το βήμα του ΕΒΕΑ, ο Αντώνης Σαμαράς.

Πέραν των ευκαιριών, που θα χαθούν σε πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρώπη, αρμόδια στελέχη εκτιμούν, πως μεγάλη θα είναι η ζημία και στον χώρο του τουρισμού, καθώς το ρευστό κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον και η διαρκής αβεβαιότητα, θα αποτρέψουν πολλούς τουρίστες από το να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Το ζητούμενο της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε., φάνηκε και στο πρώτο διαφημιστικό σποτ της Συγγρού για τη νέα προεκλογική περίοδο, όπου ξεκάθαρα αποτυπώνεται ο κίνδυνο που σήμερα ελλοχεύει, να βρεθούμε δηλαδή –εν μια νυκτί- εκτός Ευρωπαϊκής Ενώσεως.