ΚΟΣΜΟΣ

Εύα Καϊλή: Τι αλλάζει στην υπερασπιστική της γραμμή για το Qatar Gate

Εύα Καϊλή: Τι αλλάζει στην υπερασπιστική της γραμμή για το Qatar Gate
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Πρωτοχρονιά στη φυλακή θα κάνει η Εύα Καϊλή, η οποία επιμένει στην αθωότητά της και ετοιμάζεται να αλλάξει την υπερασπιστική της γραμμή προκειμένου να πείσει τις Αρχές του Βελγίου ότι δεν έχει ανάμιξη με το Qatar Gate.

Η Ελληνίδα, πρώην πλέον, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνεχίζει να βρίσκεται στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου μετά τη σύλληψή της στα μέσα Δεκεμβρίου για το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό» σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, ενδεχομένως και σε πιο δύσκολη από αυτή που βρίσκονται Παντσέρι και Τζόρτζι καθώς οι δύο τελευταίοι έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους και συνεργάζονται με τις Αρχές.

Αντιθέτως, η Εύα Καϊλή συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και αυτό προφανώς τη φέρνει προ της υποχρέωσης να αποδείξει αυτή την αθωότητα στις Αρχές του Βελγίου. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αυτό θεωρείται ένα πάρα πολύ δύσκολο επίτευγμα, κυρίως διότι υπάρχουν «καυτά» ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει η 44χρονη πολιτικός.

Αυτά αφορούν τις καταθέσεις της ίδιας αλλά και του συντρόφου της, όπως και τις κινήσεις που έκανε αμέσως μετά τη σύλληψη του τελευταίου. Η Εύα Καϊλή φέρεται να έχε προσπαθήσει να διώξει τα χρήματα από το σπίτι της, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Παντσέρι αλλά και με άλλα δύο πρόσωπα τα οποία επίσης βρίσκονται στο «κάδρο» των ερευνών.

Στο ίδιο ρεπορτάζ έγινε λόγος και για αλλαγή στην υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή, η οποία πλέον αναμένεται να εστιάσει στο γεγονός ότι η ίδια ουδέποτε δωροδοκήθηκε από αξιωματούχους του Κατάρ ή άλλης χώρας. Επιπλέον, θα τονιστεί ότι παρά το γεγονός ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του συντρόφου της η ίδια δεν είχε καμία ανάμιξη. Τέλος, η Εύα Καϊλή θα ισχυριστεί ότι καμία πολιτική δραστηριότητα, ψηφοφορία ή εθιμοτυπική επίσκεψη δεν έγινε υπό την επιρροή του διδύμου Παντσέρι και Τζόρτζι. Αυτό, ίσως είναι και το πιο δύσκολο σκέλος με δεδομένο ότι δημόσια και σε επίσημες ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή είχε εκφραστεί ανοικτά υπέρ του Κατάρ, με λεγόμενα που είχαν προκαλέσει αίσθηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες των Αρχών του Βελγίου – αλλά και της Ελλάδας – είναι σε εξέλιξη. Αναμένονται να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το Ευρωκοινοβούλιο για να καταθέσουν ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τόσο η διαδρομή των χρημάτων από το Κατάρ στις Βρυξέλλες, όσο και όλες οι συναλλαγές και οι αγορές που έκανε το ζεύγος Καϊλή – Τζόρτιζ σε Βέλγιο, Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες.