ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με «σκληρό ροκ» και «σπασμένα φρένα» στον δρόμο προς τις κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Με «σκληρό ροκ» και «σπασμένα φρένα» στον δρόμο προς τις κάλπες
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένοι να κινηθούν σε ιδιαίτερα ψηλούς τόνους δείχνουν στην Κουμουνδούρου, όσο πλησιάζει η στιγμή που η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές, επενδύοντας στο «σκληρό ροκ», προκριμένου να αντιμετωπίσουν την κυβερνητική μιντιακή υπεροπλία.

Τα όσα είδαμε, την Παρασκευή, στη Βουλή, είναι απλά τα προεόρτια για το τι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Ο Αλέξης Τσίπρας θα κινηθεί όπως έπραξε στη συζήτηση για επί της προτάσεως δυσπιστίας. Θα έχει μονίμως στο στόχαστρο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επί προσωπικού, χρεώνοντας του όσα έχουν συμβεί την τελευταία τετραετία στη χώρα.

Από τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, που οδήγησε τη χώρα μας στη μακάβρια κορυφή με τα περισσότερα θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, μέχρι την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και φυσικά για την «παρακρατική εκτροπή», τον παρακολουθήσεων.

Η γενική εκτίμηση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη σκληρή κοινοβουλευτική σύγκρουση, είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει την ενοχή του. Θεωρούν ότι αποδείχθηκε ότι αυτός είναι ο «εγκέφαλος» των παρακολουθήσεων και πως ο ελληνικός λαός το γνωρίζει για τα καλά.

Και πάνω σε αυτή την «ομολογία» -όπως τη χαρακτηρίζουν- θα χτίσουν τις βάσεις της προεκλογικής τους εκστρατείας, η οποία θα ξεκινήσει -ανεπίσημα- την Τετάρτη, 01/02, από το κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του οργανωμένη, προεκλογική ομιλία του Αλέξης Τσίπρας.

Όχι, σε καμία περίπτωση οι παρακολουθήσεις δεν θα είναι το βασικό σημείο πάνω στο οποίο θα αντιπαρατεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά θα είναι η ακρίβεια, οι «πάτσηδες» που παίρνουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, το μεγάλο κυβερνητικό «πλιάτσικο» -όπως το ονομάζουν- στα δημόσια ταμεία, με τα 8 δις των απευθείας αναθέσεων, τα εργασιακά και σε γενικές γραμμές, η ζωή των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων.

Ωστόσο, το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν μπορεί και δεν πρέπει, όπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, να περάσει χωρίς να αποδοθούν ευθύνες. Και ο πραγματικός ένοχος, συνεχίζουν, αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, στη Βουλή.

Παράλληλα, η εντολή που έχει δώσει σε όλα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σαφής. Πρέπει να απαντάνε στη «μηχανή λάσπης» που έχει στο «οπλοστάσιο» της η κυβερνητική πλευρά.

Για τις δήθεν «μαύρες σακούλες» του Καλογρίτσα, για τα «παραμύθια» δεκαετίας περί Βενεζουέλας και όλα τα συναφή. «Δεν είμαστε το ίδιο, δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους», είναι το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από τα «σχοινιά» όπου βρίσκεται στρυμωγμένη, καταφεύγοντας σε αδιανόητα ψέματα.

Άλλωστε, η πρώτη σκευωρία, λένε, ότι κατέπεσε ήδη, με την αθώωση του Λευτέρη Κρέτσου. «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε από το βήμα της Βουλής για “στημένο διαγωνισμό” σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο Λευτέρης Κρέτσος αθωώθηκε ομόφωνα, όπως και πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού. Ούτε «βοσκοτόπια» λοιπόν ούτε «εύνοια» προς τον κ. Καλογρίτσα με την βούλα της Δικαιοσύνης. Όλα ψέματα!», τόνισε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.