ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βλάχος στο Newsbomb.gr: Ο Μητσοτάκης θυμίζει κομματάρχη της ΕΡΕ

Βλάχος στο Newsbomb.gr: Ο Μητσοτάκης θυμίζει κομματάρχη της ΕΡΕ
INTIME

«Δεν θα αφήσουν τη Νέα Δημοκρατία να μας μετατρέψουν σε καχεκτική Δημοκρατία» αναφέρει ο Παναγιώτης Βλάχος, γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας στο Newsbomb.gr.

Ότι μοιάζει με κομματάρχη της ΕΡΕ κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ο Παναγιώτης Βλάχος, γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Απαντά για τη μετεκλογική συμπεριφορά της Χαριλάου Τρικούπη και σημειώνει πως «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη και θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη».

Η Συνέντευξη:

Κύριε Βλάχο, πλέον δεν έχουμε δημοσιεύματα που να αναφέρονται στην παρακολούθηση πολιτικών και στρατιωτικών, αλλά τα επίσημα ευρήματα της ΑΔΑΕ. Σας καλύπτουν οι απαντήσεις της κυβέρνησης για το θέμα;

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων, τόσο περισσότερο εκτίθεται η κυβέρνηση της ΝΔ για τις αντιθεσμικές της συμπεριφορές. Το καραμπινάτο σκάνδαλο παρακολουθήσεων είναι πια εξόφθαλμο σκάνδαλο συγκάλυψης. Δεν θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε καχεκτική δημοκρατία. Επιμένουμε για την γρήγορη και οργανωμένη παρέμβαση της Δικαιοσύνης και την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για να αξιολογηθεί η επιστολή του κ. Ράμμου. Η στοχευμένη λασπολογία και η αλλαγή συζήτησης από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του απλά επιβεβαιώνει το μέγεθος της ενοχής τους.

Θεωρείτε ότι πίσω από τις παρακολουθήσεις βρίσκονταν το Μέγαρο Μαξίμου;

Η διολίσθηση του κράτους δικαίου φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη και της παρέας του Μαξίμου. Ματαιοπονούν όσοι πιστεύουν ότι θα σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου. Ο κ. Μητσοτάκης θυμίζει κομματάρχη της ΕΡΕ άλλων δεκαετιών, όχι έναν σύγχρονο δημοκράτη ηγέτη ευρωπαϊκής χώρας, όπως θέλει να προβάλλεται. Αλήθεια, τι είδους ευθύνη είναι αυτή που ανέλαβε χωρίς συνέπειες ή υπεύθυνους, με επιθέσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές και κατενάτσιο στις Επιτροπές της Βουλής; Και μιας και όλη αυτή η ιστορία μας προσφέρει άφθονη τραγική ειρωνεία, γιατί δεν πάει ο κ. Χατζηδάκης να ενημερωθεί στο ..πόδι για την παρακολούθησή του, όπως ζητούσαν από τον κ. Ανδρουλάκη να πράξει το καλοκαίρι; Γιατί σιωπούν στη ΝΔ κορυφαία στελέχη και υπουργοί που βρέθηκαν στο ραντάρ του “Μεγάλου ..Ανιψιού”; Τόση είναι η αγάπη για την καρέκλα που θυσιάζουν την πολιτική και ηθική τους ακεραιότητα κάποιοι;

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τη μορφή κατά της κυβέρνησης. Να καταλάβουμε από αυτό, ότι κλείνετε την πόρτα σε μια πιθανή, μελλοντική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία;

Κάθε δημοκράτης πολίτης πρέπει να αισθάνεται προσβεβλημένος από το θέαμα της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Δεν μας αξίζει η μέγγενη μεταξύ “λαδέμπορα” και “Ρανταπλαν”. Η ΝΔ πήρε στη σκυτάλη από τις αντιδημοκρατικές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις πήγε σε άλλο επίπεδο. Εμείς δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη δημοκρατία, τα θεσμικά αντίβαρα, τη λαϊκή κυριαρχία, τη διάκριση των εξουσιών. Ούτε στους ανιψιούς ούτε στους κολλητούς. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη και θα αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια.

Δε θα σας ρωτήσω για μια πιθανή κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω, όμως, να μου πείτε ποια μπορεί να είναι μια ρεαλιστική πολιτική απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση…

Κανείς από τους δυο δεν επιθυμεί πραγματικά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά, όχι να χαϊδέψουμε την ολιγαρχία, την κομματοκρατία και να αποδεχθούμε τις αντιδημοκρατικές τους πρακτικές. Η χώρα θα έχει κυβέρνηση αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό για να μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χωρίς εκπτώσεις σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχθηκε επιθέσεις, ακόμα και από πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επειδή τόλμησε να εμφανιστεί σε εκδήλωση για το κράτος δικαίου. Πως κρίνετε αυτές τις αντιδράσεις;

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι δυσκολεύονται να ξεφύγουν από το σχεδόν “εμφυλιοπολεμικό” κλίμα του 2015. Η ιστορία όμως προχώρησε και κανείς δεν μονοπωλεί την φιλοευρωπαϊκή ευαισθησία. Ο κ. Βενιζέλος στέκεται στο ύψος που επιβάλουν οι περιστάσεις, η πολιτική του ταυτότητα και η επιστημονική του δεοντολογία.

Ας μην αναζητούμε αφορμές διχασμού σε λεπτομέρειες σαν παλαιοημερολογίτες. Ας δούμε την ουσία, που είναι η καταπάτηση του κράτους δικαίου, η απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και η ανήθικη επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές, που υλοποιεί η αμετανόητη δεξιά νομενκλατούρα με ενορχηστρωτή τον κ. Μητσοτάκη.