ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόσβαση κατοίκων ακριτικών περιοχών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Μητσοτάκης: Πρόσβαση κατοίκων ακριτικών περιοχών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Ειδική μνεία του πρωθυπουργού στο νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης - Οι μεθοδικές κινήσεις της υφυπουργού Υγείας, κυρίας Ζωής Ράπτη που άλλαξαν ριζικά το τοπίο της Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα. 

Στο σπουδαίο έργο που συντελείται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας και στα άλματα που έχουν πραγματοποιηθεί από τον αρμόδιο υφυπουργείο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία.

«Μία “μικρή” δράση αλλά πολύ σημαντική είναι το νέο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης», σημείωσε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του, επισημαίνοντας πως αφορά τους κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ακριτικών περιοχών και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

«Ήδη έχουν ενταχθεί σε αυτό 441 ωφελούμενοι με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη. Μπορεί να φαίνεται μικρός ο αριθμός – αλλά δεν είναι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Σκεφτείτε το. 441 άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές θα έχουν πλέον εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Δεν είναι καθόλου ασήμαντο», υποστήριξε.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η δράση έρχεται να προστεθεί σε άλλες υπηρεσίες που ήδη λειτουργούν, όπως: την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για την άνοια 1102, το δίκτυο τηλεψυχιατρικής και τηλεϊατρικής για απομακρυσμένες περιοχές όπως το Καστελόριζο και η Σύμη αλλά και τη δημιουργία νέων δομών ψυχικής υγείας για υποστήριξη ασθενών με άνοια – Alzheimer, που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Θυμίζουμε πως σε συνέντευξή της στο cnn.gr, η αρμόδια υφυπουργός Ψυχικής Υγείας κυρία Ζωή Ράπτη αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον ευαίσθητο τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΖΩΗΣ ΡΑΠΤΗ