ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Τσίπρα: Τοξικός ακτιβισμός α λα Τραμπ

ΝΔ για Τσίπρα: Τοξικός ακτιβισμός α λα Τραμπ
Ο Αλέξης Τσίπρας.
Intime news / Φωτογραφία αρχείου

Στη ΝΔ έχουν αντιληφθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει πολύ σκληρό ροκ και αναζητούν κινήσεις ρελάνς χωρίς ωστόσο να ακολουθήσουν την ατζέντα που διαμορφώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Απάντηση στις ανακοινώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, από το Ζάππειο όπου και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από αυτή που αφορά στην τροπολογία για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα, ο οποίος προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης».

Διαβάζοντας τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΝΔ εκτιμούν ότι παίζει το τελευταίο του χαρτί λόγω της επερχόμενης ήττας του και χρησιμοποιεί συνθήκες αμφισβήτησης τύπου Ντόναλντ Τραμπ κατά των κοινοβουλευτικών θεσμών, κατά της Δημοκρατίας αλλά και κατά της νομοθετικής εξουσίας. Μάλιστα όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας έχει απασφαλίσει και δεν κινείται πλέον σε «αντι-συστημικά πλαίσια» αλλά σε «αντι-θεσμικά πλαίσια» και αυτό όπως σημειώνουν είναι εξόχως επικίνδυνο. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει τον τοξικό ακτιβισμό που δεν συνάδει με αρχηγό πολιτικού κόμματος, αλλά με πρόεδρο 15μελους μαθητικού συμβουλίου.

«Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει», αναφέρει ο κ. Γιάννης Οικονόμου. Στελέχη της ΝΔ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το που μπορεί να φτάσει αυτός ο επικίνδυνος ακτιβισμός (έτσι τον χαρακτηρίζουν στην Πειραιώς) του κ. Τσίπρα όχι μόνο για την προεκλογική περίοδο αλλά και την ώρα της κάλπης…

Πάνω σε αυτό τον καμβά αναζητούν κινήσεις κόντρα στο σκληρό ροκ του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας στο Μάτι και στη συνέχεια στον Μαραθώνα.

Παράλληλα μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα φέρουν στη Βουλή και την διάταξη που θα μπλοκάρει την είσοδο εγκληματικών οργανώσεων στο κοινοβούλιο, περιμένοντας τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις

Οικονόμου: «Βαριά υποβάθμιση των θεσμικών πυλώνων της ελληνικής δημοκρατίας από τον Τσίπρα»

Χατζηδάκης για την παρακολούθησή του: Το έχω συζητήσει με τον πρωθυπουργό

Εκλογές: Η κυβέρνηση ψάχνει «καθαρό δρόμο» μέχρι τις κάλπες