ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στελέχη από Τζήμερο - Κρανιδιώτη συρρέουν στην «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» των Μπογδάνου και Λατινοπούλου

Στελέχη από Τζήμερο - Κρανιδιώτη συρρέουν στην «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» των Μπογδάνου και Λατινοπούλου
pronews.gr

Ποια στελέχη πήραν «μεταγραφή» στο νέο κόμμα

Από την αρχή της χρονιάς επικρατεί αισιοδοξία στις τάξεις του νεοσύστατου κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κ. Μπογδάνου καθώς κάθε μέρα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη η εισροή των υποψηφίων και των στελεχών, όπως αναφέρει «Το Ποντίκι».

Στον αντίποδα, στο πρώην κόμμα με το οποίο συνεργάστηκαν οι δύο διαγραφέντες από τη ΝΔ, Κ. Μπογδάνος και Α. Λατινοπούλου υπάρχει σκεπτικισμός σε ότι αφορά την προσπάθεια του κόμματος να επιτύχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό (δεν συζητάμε για 3% και είσοδο στην Βουλή αλλά έστω το στόχο του 1.5%).

Το κορυφαίο δίδυμο, ο πρώτος και ο δεύτερος σε ψήφους στις ευρωεκλογές του 2019 της Δημιουργίας, Ίων Ανδρικόπουλος και Έλενα Γκιουρτζίδου, καθώς και η πρώτη σε ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του 2019, πολιτεύονται πλέον ήδη με την ΠΑΤΡΙ.Δ.Α..

Από το κόμμα Τζήμερου - Κρανιδιώτη προς το κόμμα Μπογδάνου έχει επίσης μετακομίσει πλειάδα άλλων υποψηφίων, όπως ο Μανώλης Χατζημανώλης, αλλά και επιτελικών στελεχών, όπως οι υπεύθυνοι Θεσσαλίας και Κρήτης, Γιώργος Νικολαΐδης και Κωνσταντίνος Κεφάλας.

Παράλληλα, ο πάλαι ποτέ Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Φαήλου Κρανιδιώτη, Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος, ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αναμένονται και άλλες ηχηρές αποχωρήσεις.

Ενδιαφέρον έχει, ότι δεν υπάρχουν στελέχη, μέλη και υποψήφιοι, που να ακολουθούν την αντίθετη πορεία…Οι τριγμοί και οι γκρίνιες στην ΕΔ επιτείνονται και από την κατακρύμνιση του σχήματος στις δημοσκοπήσεις. Υπενθυμίζεται, ότι με Μπογδάνο και Λατινοπούλου, το κοινό εγχείρημα είχε φτάσει στο 2%, ενώ τώρα όσες δημοσκοπήσεις το καταγράφουν δίνουν το κόμμα κοντά στο 1%.

Αυτό, μαζί και με την αθέτηση της υπόσχεσης που είχε δοθεί στον Ηλία Μαρκόπουλο, πρόεδρο του κόμματος Νέα Ελλάδα που προ μηνών ανακοίνωσε συμπόρευση με την ΕΔ, να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, οδηγεί κατά πως φαίνεται σε λύση και αυτής της συνεργασίας.

Επιπλέον, έγκριτοι δημοσκόποι, όπως ο Στράτος Φαναράς, αναφέρουν πως στις έρευνες όπου η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. περιλαμβάνεται στις επιλογές, η εκλογική της επιρροή φτάνει μέχρι και το 1,5%, εδραιώνοντας την στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς, προς λύπη και ανησυχία του κυβερνητικού επιτελείου.

Στην «πολυκατοικία», πάντως, τα πράγματα φαίνεται σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζουν. Από τη μία, οι Κρανιδιώτης και Τζήμερος φαίνεται να είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου και να προσελκύουν εκείνους που θέλουν να ψηφίσουν ΝΔ δια της τεθλασμένης.

Από την άλλη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος (που το ρεπορτάζ ανέφερε πρόσφατα ότι απέρριψε πρόταση – συμβουλή του Γιώργου Καρατζαφέρη να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής ώστε να δρομολογήσει επιστροφή του στην Νέα Δημοκρατία) και η Αφροδίτη Λατινοπούλου που είχε πολιτευτεί επίσης με την ΝΔ, αποκλείουν κάθε σκέψη συνεργασίας με τη ΝΔ, επιθυμώντας να εκφράσουν μια καθαρή συντηρητική δεξιά, απέναντι στο τρίπτυχο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Συγχρόνως, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. «οργώνουν» την Ελλάδα.

Προ ημερών ο Κ. Μπογδάνος βρέθηκε στην Καλαμάτα, ενώ σύντομα θα επισκεφθεί τη Λάρισα, ενώ η Α. Λατινοπούλου βρίσκεται συχνά σε πόλεις της Μακεδονίας.

Όσο για ονόματα εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια (και από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως μαθαίνουμε) θα ανακοινωθούν μαζί με τους υπολοίπους υποψηφίους στην κεντρική εκδήλωση και κοπή πίτας της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πηγή: pronews.gr

Διαβάστε επίσης:

Survivor All Star - Κώστας Αναγνωστόπουλος: Τα «καρφιά» σε Μπογδάνο και παραγωγή

Survivor All Star: Δεν έχει πείσει τους συμπαίκτες του – Υποψήφιος και πάλι ο Κρις

Survivor All Star: Στους Διάσημους η ασυλία έπειτα από ένα φοβερό ντέρμπι