ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για το δυστύχημα στα Τέμπη - Ποιος χαρακτήρισε «βλαξ» τον Καραμανλή

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για το δυστύχημα στα Τέμπη - Ποιος χαρακτήρισε «βλαξ» τον Καραμανλή

Τα στελέχη των κομμάτων διασταύρωσαν τα ξίφη τους σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις τραγικές ελλείψεις που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Σε μία ακόμη πολιτική αντιπαράθεση επιδόθηκαν στελέχη των κομμάτων που βρέθηκαν καλεσμένα στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη αλλά και τις ευθύνες που αναλογούν στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλετής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους σχετικά με το ποιος ευθύνεται για τις τραγικές ελλέψεις.

Δείτε στο βίντεο του Mega που ακολουθεί όλα όσα συζήτησαν τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων:

Η κ. Βούλτεψη ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας πως οι ευθύνες ανήκουν σε όλους ενώ αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο.

«Πιστεύω πως η τραγωδία είναι πολύ μεγάλη και το πένθος βαρύ για να κάνουμε παιχνίδι ανάθεσης ευθυνών. Προφανώς και οι ευθύνες ανήκουν σε όλους. Πρέπει να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά και να παραδεχτούμε τα λάθη μας. Αυτό που άκουσα χτες από τον κ. Σπίρτζη είναι τραγικό» ανέφερε.

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συνέχισε λέγοντας: «Και εγώ που είμαι υπεύθυνη για την ευθύνη των ασυνόδευτων ανηλίκων και λέω πως είναι απολύτως ασφαλή, κάνω και τον σταυρό μου. Το απρόβλεπτο και να συνδυαστούν τόσα πολλά μαζί, δεν ελέγχονται. Μετά το Άδενδρο, ο κ. Σπίρτζης είχε πει πως είναι ασφαλή και δεν ήταν».

«Εάν δεν το ήξεραν είναι βλαξ»

Ο κ. Κουρουμπλής, παίρνοντας το λόγο απάντησε, πως η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καταμερίσει τις ευθύνες και στα υπόλοιπα κόμματα.

«Είμαστε στο τέλος της τετραετίας και χρειαζόμαστε πολιτική γενναιότητα διότι οι συμπεριφορές σε άλλα γεγονότα του παρελθόντος ιδίων προσώπων, ήταν η ίδια που είναι σήμερα. Θέλουν να διαχυθεί ευθύνη στις άλλες κυβερνήσεις. Κανένας δεν ανάθεσε από τους προηγούμενους στον κ. Μητσοτάκη να μιλάει εκ μέρους τους. Τα κόμματα, τα πρόσωπα και οι πολιτικές κρίνονται. Η κυβέρνηση κρίθηκε και δεν έχει καμία δικαιολογία για να μεταφέρει τις ευθύνες στα άλλα κόμματα. Εμείς ζητήσαμε να ξεσκονίσουν τις συμβάσεις οι δικαστές γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη περίοδος που δεν κατηγορήθηκε για σκάνδαλα. Ήρθε ο κ. Καραμανλής αλλά και ο κ. Καραγιάννης, και διαβεβαίωναν στη Βουλή για την ασφάλεια. Εάν δεν το ήξεραν είναι βλαξ. Το 2019 παρέδωσε το σταθμό Λαρίσης με 28 σταθμάρχες και σήμερα είναι 10. Αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης».

«Οι ευθύνες ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία» λέει ο Σκανδαλίδης

Ο κ. Σκανδαλίδης με τη σειρά του δήλωσε πως οι ευθύνες ανήκουν στη σημερινή κυβέρνηση.

«Κάθε φορά όταν γίνεται μία τραγωδία η εκάστοτε κυβέρνηση προσπαθεί να μοιράσει τις ευθύνες και καταλαβαίνω τον κ. Μητσοτάκη γιατί βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αλλά εδώ, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Υπάρχει η χρεοκοπία του επιτελικού κράτους που είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει μία υπόθεση που δεν είχε ολοκληρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και δεύτερο γιατί το έργο αυτό δεν είναι κανένα φοβερό έργο. Η ευθύνη είναι στη σημερινή κυβέρνηση. Και το πολιτικό σύστημα όμως, δεν μπορεί να αφήνει πίσω του τις εκατόμβες των νεκρών. Φταίνε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εγώ δέχομαι το μερίδιο που αναλογεί στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Έγινε ένα πρόγραμμα το 2014 που εδώ και οχτώ χρόνια δεν ολοκληρώθηκε. Δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε πως για το Μάτι μας έφταιγε ο καιρός και τώρα μας φταίει ο σταθμάρχης».

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Οι πολίτες ζητούν αλήθειες και όχι υπεκφυγές και υποκρισία

Δημοσκόπηση GPO: Στο 3,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Τέμπη - Χατζηδάκης: Η κόρη του υφυπουργού Τσακλόγλου ταξίδεψε με το προηγούμενο τρένο