ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη - Χατζηδάκης: Η κόρη του υφυπουργού Τσακλόγλου ταξίδεψε με το προηγούμενο τρένο

Τέμπη - Χατζηδάκης: Η κόρη του υφυπουργού Τσακλόγλου ταξίδεψε με το προηγούμενο τρένο

Την ίδια ημέρα, λίγες ώρες πριν την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Επιβάτης του αμέσως προηγούμενου μοιραίου τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους, ήταν η κόρη του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, όπως αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε η κόρη του κ. Τσακλόγλου, την ίδια ημέρα, ταξίδεψε με το προηγούμενο τρένο για Θεσσαλονίκη.

Απάντηση Χατζηδάκη σε Σπίρτζη

«Ο ΟΣΕ είναι ένας προβληματικός οργανισμός με πανελλήνια δικτύωση. Σε αυτήν την ιστορία υπάρχουν, λιγότερο ή περισσότερο, ευθύνες όλων. Και δικές μας και του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, ως κόμμα, έχουμε υποχρέωση να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι ότι δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός και η γενική γραμματέας πρωτύτερα και λένε ότι όλα πήγαν στραβά πριν το 2015 και μετά το 2019, εκτός της δικής τους περιόδου. Είναι απαράδεκτο και ελπίζω ότι και οι ίδιοι θα καταλάβουν», προσθέτοντας: «Πρέπει να ελεγχούμε όλοι, υπάρχει κόσμος πονεμένος. Δεν γίνεται να συζητάμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν μία βαθιά προβληματική κατάσταση. Είχε 340 εκ. ευρώ έξοδα και περίπου 80 εκ. ευρώ έσοδα. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και το 2014 έγινε κερδοφόρα. Η Ε.Ε. επειδή είχε βρει ότι είχαν γίνει παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητούσε να δώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ 700 εκ. ευρώ πίσω στο δημόσιο», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.