ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στις εκλογές κρίνεται η θέση μας στην Ευρώπη

Μητσοτάκης: Στις εκλογές κρίνεται η θέση μας στην Ευρώπη

Την ανάγκη συγκρότησης μιας κυβέρνησης των "φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων" τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν η Ελλάδα θα μείνει ή όχι στο ευρώ και την Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση.

"Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση τετραετίας, "με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις τύπου Μόντι ή Παπαδήμου, με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών", ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρωθυπουργός δεν είναι απαραίτητο να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος.

"Αυτή την ώρα προέχει να σωθεί η χώρα και για να σωθεί η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση ΝΔ'', απάντησε ο κ. Μητσοτάκης όταν ερωτήθειι για την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Είπε ακόμη ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα και πάρει το μπόνους των 50 εδρών, δεν θα βρει συμμάχους για να σχηματίσει κυβέρνηση.

"Επιλέξαμε μέτρα που έπληξαν οριζόντια μεγάλες τάξεις, μισθωτούς και συνταξιούχους. Πρέπει να προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, και να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή, τώρα που στην Ευρώπη όλοι μιλούν για ανάπτυξη" τόνισε μιλώντας για το μνημόνιο.

Εξαπέλυσε ακόμα δριμύτατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι "στην Ευρώπη ο τσαμπουκάς και οι εκβιασμοί δεν περνούν", ενώ του καταλόγισε "παραλήρημα μεγαλείου", μέσω του οποίου δίνει εντολές στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και την Eυρώπη.

Υποστήριξε, τέλος, ότι "τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν σοβαρό πρόβλημα" και "χρειάζεται να γίνουν βαθιές αλλαγές", ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πολιτικός βίος μπαίνει σε νέα φάση και θα αναδειχθούν νέα πρόσωπα.

Σε ερώτηση για τον κίνδυνο εμφυλίου, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν σήμερα οι συνθήκες που υπήρχαν όταν ξέσπασε στην Ελλάδα ο εμφύλιος. Συμπλήρωσε όμως ότι "με τη φωτιά δεν παίζει κανείς".

Επέκρινε μάλιστα ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι "οι κουκουλοφόροι που αλληθωρίζουν, που τους συμπαθούν κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν τη Χρυσή Αυγή".