ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τι θα πει σήμερα ο Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα Τέμπη

Βουλή: Τι θα πει σήμερα ο Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα Τέμπη
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών αναμένεται σήμερα στη Βουλή με αίσθημα ειλικρίνειας και κινούμενος στη λογική τoυ <<όλα στο φως>> να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα πεπραγμένα της δικής του θητείας ενώ παράλληλα θα ασκήσει σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα και στον προκάτοχό του, Χρήστο Σπίρτζη.

Οι τελευταίες μέρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών ήταν μέρες περισυλλογής για τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Τώρα όπως λένε στενοί του συνεργάτες ήρθε η ώρα των απαντήσεων από την πλευρά του, πάντα με ειλικρινή διάθεση αναγνώρισης λαθών και ελλείψεων.

Πέραν των όσων έγιναν στην παρούσα κυβέρνηση ο κύριος Κώστας Αχ. Καραμανλής θα μιλήσει και για την κατάσταση που παρέλαβε πριν από 4 χρόνια, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το γεγονός ότι τα λεγόμενά του θα τεθούν σε αντιπαραβολή από τις αντίστοιχες τοποθετήσεις που θα κάνουν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που επίσης θα βρεθούν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Όλες αυτές τις μέρες ο βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, και οι στενοί συνεργάτες του προετοιμάστηκαν με αναλυτικά στοιχεία για το θέμα της τεκμηρίωσης των επιχειρημάτων τους τα οποία θα παρουσιάσουν σήμερα και βάσει των οποίων θα ξεδιαλύνει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίον θα κινηθεί στο μέλλον.

Ο κύριος Καραμανλής παράλληλα θα ισχυριστεί ότι υπάρχουν όλες οι συμβάσεις έργων οι οποίες είναι στη διάθεση και της Βουλής αλλά και της Δικαιοσύνης και βεβαίως θα ισχυριστεί ότι πρέπει όλες να εξεταστούν ενδελεχώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής αναμένεται να αφήσει και αιχμές με πολλούς αποδέκτες λέγοντας ότι κάποιοι για ψηφοθηρικούς και μικροκομματικούς λόγους επιδίδονται μετά το δυστύχημα σε κυνήγι μαγισσών, αλλά ότι ο ίδιος δεν προσφέρεται για να μπει στην πυρά.

Αμέσως μετά τις απαντήσεις που θα δώσει στη Βουλή ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει με στοχευμένες και συγκεκριμένες συνεντεύξεις του στα media να παρουσιάσει τις θέσεις του και τη δική του πολιτική υπερασπιστική γραμμή.

Οι βασικές γραμμές πάνω στις οποίες θα κινηθεί ο κ. Καραμανλής είναι οι εξής:

  • Θα εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τη σύμβαση της Hellenic Train αναδεικνύοντας πτυχές που ακόμα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας
  • Θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για την περιβόητη σύμβαση 717
  • Θα προχωρήσει σε μία σύγκριση του επενδυτικού πλάνου της διακυβέρνησής της Νέας Δημοκρατίας στο σιδηρόδρομο και στα τρένα με την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Θα υπερτονίσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μιλήσει σε αυτή τη συγκυρία
  • Θα κάνει και τη δική του αυτοκριτική και θα υπογραμμίσει τα δεδομένα που συνθέτουν τη δική του πολιτική ευθύνη με ειλικρίνεια, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του.
  • Θα ασκήσει δριμεία κριτική τόσο στον κ. Σπίρτζη όσο και στον κ.Τσίπρα ότι εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα και προσπαθούν να πλήξουν συνολικά τη ΝΔ.

Όπως επισημαίνουν συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή τις τελευταίες 15 μέρες ήταν για τον ίδιο ένα διάστημα περισυλλογής αυτοκριτικής και εντοπισμού σημαντικών παραμέτρων όλων αυτών των ζητημάτων που απασχολούν την επικαιρότητα. Από τη σημερινή τοποθέτηση του κυρίου Καραμανλή θα βγουν σίγουρα χρήσιμα συμπεράσματα για την μετέπειτα πορεία του στον πολιτικό στίβο.