ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας επαναφέρει την καθημερινότητα των πολιτών σε πρώτο πλάνο

Εκλογές 2023: Ο Τσίπρας επαναφέρει την καθημερινότητα των πολιτών σε πρώτο πλάνο
Eurokinissi

O Αλέξης Τσίπρας, χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Καλαμάτα, αναφέρθηκε διεξοδικά στην πρόταση εξουσίας του κόμματος του.

Στα θέματα της πραγματικής οικονομίας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στρέφει το ενδιαφέρον του ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η ακρίβεια και οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν μετατραπεί σε «θηλιά» για τους πολίτες.

Τις τελευταίες ημέρες, η πολιτική συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το τι κυβέρνηση θα υπάρχει την επαύριο των εκλογών και σε άλλα ζητήματα της λεγόμενης «υψηλής πολιτικής». Όμως, τα προβλήματα της επιβίωσης των ελλήνων, δεν τελειώνουν με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Αυτό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας, που άλλωστε ασπάζεται πλήρως τη θεωρία ότι «οι εκλογές κερδίζονται μπροστά στα ΑΤΜ». Η αλήθεια είναι ότι παρά τη διεθνή υποχώρηση στις τιμές της ενέργειας, στη χώρα μας οι τιμές εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη και οι ειδικοί προετοιμάζουν για ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο «κύμα» ανατιμήσεων.

Και σε αυτό το σημείο σκοπεύει να εστιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Στο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για την οικονομία, αλλά και στην ανάδειξη της διαφοράς της δικής του πρότασης, από την κυβερνητική πρακτική, που όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, αφήνουν τα καρτέλ και τους μεγάλους ομίλους να «θησαυρίζουν» σε βάρος των πολιτών.

Χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Καλαμάτα, αναφέρθηκε διεξοδικά στην πρόταση εξουσίας του κόμματος του και ιδιαίτερα στον τομέα της πραγματικής οικονομίας, όπως είναι:

-Αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι)

-Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή

-Μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της ΕΕ

-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

-Προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς

-120 δόσεις και κούρεμα βασικής οφειλής για τα χρέη στο δημόσιο

-Κανόνες στη λειτουργία των funds

-Επιστροφή σε τρεις δόσεις των αναδρομικών των συνταξιούχων

-Επιστροφή της 13ης σύνταξης

-Δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

Κατά την «έφοδο» του στα «γαλάζια κάστρα» της Πελοποννήσου, την Αργολίδα και τη Μεσσηνία, ο αρχηγός της αξιωματικής έδωσε το στίγμα των προθέσεων του. Φρόντισε, μάλιστα, να κάνει άνοιγμα προς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, καθώς υπογράμμισε πως «η ακρίβεια δεν κοιτάζει τι ψηφίζεις» και πως «η Ελλάδα του Μητσοτάκη μας πληγώνει όλους, αριστερούς, κεντρώους ή δεξιούς. Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις

Εκλογές 2023 - Οικονόμου: «Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015-2019»

Εκλογές 2023 - Τσίπρας : «Η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος, θα γίνει πράξη»

Τσίπρας: «Συνειδητή επιλογή να συγκεντρώνεται η αγορά στους λίγους και ισχυρούς»