ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επίκεντρο – «Ασφαλής αυτοδυναμία» το σύνθημα για την κάλπη

Εκλογές - ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επίκεντρο – «Ασφαλής αυτοδυναμία» το σύνθημα για την κάλπη

Στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην ασφάλεια της αυτοδυναμίας θα στηριχτεί και αυτή η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ

Η προεκλογική καμπάνια της Πειραιώς θα ενισχυθεί και με νέα σποτ, στα οποία ωστόσο τα συνθήματα δεν θα αλλάξουν σημαντικά, καθώς κρίθηκαν επικοινωνιακά, επιτυχημένα ήδη από την πρώτη προεκλογική περίοδο.

Το βασικό σύνθημα της ΝΔ θα παραμείνει το «Σταθερά, τολμηρά, μπροστά» πάνω στο οποίο προστίθεται και η φράση «ασφαλής αυτοδυναμία» για την χώρα.

«Πρωταγωνιστής» της γαλάζιας παράταξης θα παραμείνει προφανώς ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αφού στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται όλο το όραμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.

Στο θετικό αφήγημα της οικονομίας εστιάζει η Πειραιώς, μετρώντας αντίστροφα το χρόνο προς την τελική εκλογική αναμέτρηση. Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ θεωρεί πως η οικονομία αποτελεί «προνομιακό πεδίο» σύγκρισης της ΝΔ με τους πολιτικούς της αντιπάλους αλλά και καταλυτικό παράγοντα της ξεκάθαρης νίκης της γαλάζιας παράταξης στις προηγούμενες κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει να επιδιώκει την σύγκριση του δικού του οικονομικού προγράμματος με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Καλύτεροι μισθοί, λιγότεροι φόροι, δημοσιονομική σταθερότητα, συνέπεια, ισότητα και δίκαιη ανάπτυξη για όλους» αποτελούν την αιχμή του δόρατος της τακτικής της ΝΔ. Όπως μάλιστα λένε οι επιτελείς του πρώην πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ λανσάρει το παλιό του πρόγραμμα με τις ίδιες παλιές ιδέες που καταδικάστηκαν στην κάλπη με τη μορφή ενός συνοπτικού επικοινωνιακού φυλλαδίου κι απέδειξαν ότι κάνουν μόνο αλλαγές «βιτρίνας» και όχι ουσίας».

Από την Πειραιώς, σχολιάζουν πως την ώρα που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης εκπέμπουν θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και η JP Morgan προεξοφλεί πως εφόσον η ΝΔ είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση τότε η Ελλάδα το φθινόπωρο θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα και θα επιτύχει ισχυρή ανάπτυξη, την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τα βλέπει όλα μαύρα στην εγχώρια οικονομία.

«Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ιδέες του και όχι η επικοινωνία τους» τόνισε ο Άκης Σκέρτσος σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θετικό αφήγημα της οικονομίας «πρωταγωνιστεί» και στο νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των μισθών και επαναλαμβάνει την δέσμευση του για αύξηση του κατώτατου μισθού στο τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.

Σε επίπεδο εκλογικών μαθηματικών στη ΝΔ επιμένουν στην διατήρηση των κεντρογενών ψηφοφόρων ώστε το βράδυ της 25ης Ιουνίου το κοντέρ να έχει πάλι μπροστά τον αριθμό «4». Αν η «γαλάζια» παράταξη κινηθεί στο 40,8% που έλαβε στις εκλογές του Μαΐου, εκτιμάται ότι ακόμη και με επτακομματική Βουλή, διαμορφώνονται οι συνθήκες για… ασφαλή αυτοδυναμία.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση της MRB

Εκλογές 2023: Τι γίνεται αν κρατήσει την έδρα ο Τσίπρας στο Ρέθυμνο;

Δημοτικές εκλογές: Πότε θα διεξαχθούν - Τι ισχύει για τον δεύτερο γύρο