ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφανής: Όταν οι νέοι έχουν υψηλό φρόνημα, αγάπη για την πατρίδα, τότε το μέλλον είναι εγγυημένο

Στεφανής: Όταν οι νέοι έχουν υψηλό φρόνημα, αγάπη για την πατρίδα, τότε το μέλλον είναι εγγυημένο

Συνάντηση υπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με τους βραβευθέντες μαθητές του διαγωνισμού «CanSat In Greece» και τους καθηγητές τους 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής υποδέχθηκε τους μαθητές και τους καθηγητές του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, οι οποίοι κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στον πανελλαδικό διαγωνισμό τεχνολογιών διαστήματος «CanSat In Greece» και θα συμμετάσχουν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται στη Γρανάδα της Ισπανίας, με έξοδα που καλύπτει πλήρως το ΥΠΕΘΑ.

Οι δώδεκα μαθητές, οι δύο απόφοιτοι, ο Λυκειάρχης κ. Χαράλαμπος Αλεξάτος και οι καθηγητές επισκέφθηκαν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την υποστήριξη της συμμετοχής τους στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «CanSat In Europe» που έχει ως στόχο την εξοικείωση με τις τεχνολογίες του διαστήματος και διοργανώνεται από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Διαστήματος (European Space Agency-ESA) από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Διευθυντής του Λυκείου και ο μαθητής - επικεφαλής της ομάδας συνομίλησαν με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Σαρμά, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία και συνέχιση της σταδιοδρομίας τους στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι οι μαθητές σχεδίασαν ένα γεωστατικό δορυφόρο μικρού μεγέθους, ο οποίος με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης επιτρέπει ασφαλείς επικοινωνίες, επιστημονικές μετρήσεις και αναγνώριση επικίνδυνων καταστάσεων όπως οι πυρκαγιές.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει:

«Οι νέοι μας αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδας. Όταν οι νέοι μας έχουν υψηλό φρόνημα, πίστη, όραμα, αγάπη για την Πατρίδα και όρεξη για μάθηση, τότε το μέλλον της Ελλάδας είναι εγγυημένο. Πιστεύουμε στους νέους μας, είναι η ελπίδα μας και θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε πορεία ευημερίας και προόδου. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στηρίζει με όλη του τη δύναμη την προσπάθεια του 5ου Λυκείου Βύρωνα και εύχομαι ότι μετά την πρώτη θέση στην Ελλάδα, να κατακτήσει και την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό.

Καλή επιτυχία, με αισιοδοξία και πίστη στη νίκη!».