ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: «Θα είμαι η φωνή των πολιτών στο κοινοβούλιο»

Κωνσταντοπούλου: «Θα είμαι η φωνή των πολιτών στο κοινοβούλιο»
EUROKINISSI.

«Οι οκτώ μας βουλευτές θα αποτελoύν μία κοινοβουλευτική ομάδα – πρότυπο», υποστήριξε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Βρίσκομαι εδώ, για να είμαι η φωνή των πολιτών, ο λόγος και η παρέμβασή τους», ανέφερε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται στο κοινοβούλιο για να φέρει στο προσκήνιο, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους και πως θα παλέψει «κάθε απόφαση που τους αδικεί», στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Η Πλεύση Ελευθερίας κατάφερε να μπει στη Βουλή χωρίς να ακολουθήσει καμία πεπατημένη, χωρίς στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες. Οι οκτώ βουλευτές θα αποτελέσουν μία κοινοβουλευτική ομάδα – πρότυπο, αποτελούν την ελπίδα και το φως στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αποτελείται από ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών. Τρεις άνθρωποι του πολιτισμού είναι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας», ανέφερε εν συνεχεία η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολούθως, σημείωσε ότι «η κοινοβουλευτική μας ομάδα είναι πολυσχιδής και πολυτάλαντη και ότι θα ενισχυθεί και θα συμπληρωθεί και με την ένατη έδρα που μας αφαιρέθηκε άδικα». Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κοινοβούλιο πρέπει να είναι αναβαθμισμένο και ανεξάρτητο.

«Υποψιάζομαι ότι αρκετοί θα αρέσκονταν σε ένα κοινοβούλιο παραγκωνισμένο και χωρίς κύρος. Η Βουλή είναι η μόνη που μπορεί να νομοθετεί έγκυρα με βάση το Σύνταγμα. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, αλλά αυτά που κάνουμε. Εμείς θα πράξουμε μέσα στη Βουλή με βάση της Αρχές, τις ιδέες και τις αξίες μας», τόνισε.

Επιπλέον, εξέφρασε αντίθεση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, λέγοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι αντίθετη στη δημιουργία μίας ξεχωριστής κατηγορίας εκπαίδευσης στον καλλιτεχνικό τομέα που μπορεί να γίνει και χωρίς αναθεώρηση, ενώ, προειδοποίησε ότι εάν έρθει αυτή η διαδικασία, θα προτείνει αλλαγή σε τρία άρθρα του Συντάγματος:

  • Το άρθρο περί βουλευτικής ασυλίας.
  • Το άρθρο περί υπουργικής ασυλίας και ευθύνης Υπουργών.
  • Το άρθρο που προβλέπει διορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Σχετικές ειδήσεις