ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν αναβολή στις εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν αναβολή στις εσωκομματικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 20.00 συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Στην αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα, που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, οδηγείται η Κουμουνδούρου, εξαιτίας των καταστροφών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχη συνεργατών όλων των υποψηφίων, καθώς και των γραμματέων (Ράνια Σβίγκου-Γιώργος Βασιλειάδης) με θεμα την αναβολή ή όχι των εκλογών, η πλειοψηφία των υποψηφίων (Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Τζουμάκας) συμφώνησαν στην αναβολή.

Ωστόσο, την οριστική απόφαση θα τη λάβει η Πολιτική Γραμματεία, στις 20.00.

Από το πρωί, οπότε και έγινε αντιληπτό το μέγεθος της καταστροφής, υπήρξαν δεύτερες σκέψεις για το αν μπορούν να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον προβληματισμό αυτό εξέφρασαν από νωρίς πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, κυρίως από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία. Ειδικά στη Θεσσαλία, οι κομματικές οργανώσεις ανέφερουν ότι, πλέον, υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την εκλογική αναμέτρηση.

Ακολούθησαν οι δημόσιες τοποθετήσεις από την πλευρά του Νίκου Παππά και του Στέφανου Τζουμάκα, που ζήτησαν να μετακινηθούν κατά μία εβδομάδα οι εκλογές, λόγω της ανυπολόγιστης καταστροφής.

Ακολούθησε η επίσκεψη της ΈφηςΑχτσιόγλου στον Βόλο, αλλά και η επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο.