ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Άμεσα τροφή και στέγη για τους πλημμυροπαθείς

Πέτσας: Άμεσα τροφή και στέγη για τους πλημμυροπαθείς

Κακοκαιρία Daniel: Η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει και ευρωπαϊκούς πόρους, δήλωσε ο πρώην υπουργός. 

Στα κεντρικά θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το μοντέλο οικονομικής στήριξης που υπάρχει σήμερα, ο κύριος Στέλιος Πέτσας απάντησε:

«Υπάρχει αναντίρρητα ανάγκη από άμεση και πρώτης ανάγκης βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς.

Πριν από όλα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη από τροφή, νερό και στέγη. Υπάρχει άμεση στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και από τους εθελοντές τους οποίους ευχαριστώ. Πέραν των οργανωμένων χώρων υποδοχής και των ξενοδοχείων, θα χρειαστεί για χρήση της προβλεπόμενης επιδότησης ενοικίου και της συγκατοίκησης. Ακόμη, οι οικοσυσκευές είναι ένα ακόμη βασικό ζήτημα για τους πληγέντες και απαιτείται άμεση καταγραφή και ενίσχυση.

Επιπλέον, έχει χαθεί φυσική και ζωική παραγωγή. Στη φυσική παραγωγή νομίζω θα έχουμε άμεση και γενναία αποζημίωση. Στη ζωική παραγωγή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για αποκατάσταση, ενός κοπαδιού που χάθηκε για παράδειγμα.

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει και ευρωπαϊκούς πόρους. Ήδη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού με σχετικό tweet ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμη να συνδράμει, από την πλευρά της.

Επίσης, θα χρειαστεί να κινητοποιηθούν ταμείο αλληλεγγύης και συμπληρωματικός προϋπολογισμός. Περιμένω, τέλος, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να υπάρξει σύμπνοια αν χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση για μεγαλύτερη ταχύτητα στην αποκατάσταση των υποδομών και την ανακούφιση των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας».