ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιώτης Ρήγας: Δεν τιμούν κανέναν οι επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη

Πάνος Ρήγας
Eurokinissi

«Δεν έχει διαφοροποιηθεί με τα λεγόμενά του o Στέφανος Κασσελάκης στο πολιτικό περιεχόμενο όσων πιστεύουμε στο ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο Πάνος Ρήγας

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τα παλαιά στελέχη του κόμματος να επιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του να παίρνουν θέση άμυνας...

«Δεν έχει διαφοροποιηθεί με τα λεγόμενά του o Στέφανος Κασσελάκης στο πολιτικό περιεχόμενο όσων πιστεύουμε στο ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν τις επιθέσεις στον Στέφανο Κασσελάκη γιατί, όπως ανέφερε, «δεν τιμούν κανέναν». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθε κανείς να μας πάρει το κόμμα». Τους προέτρεψε να μην προτρέχουν βγάζοντας συμπεράσματα και να περιμένουν τα αποτελέσματα και τη διακήρυξη του νέου Συνεδρίου του κόμματος, όπου εκεί όπως είπε θα φανεί εάν ο νέος Πρόεδρος μπορεί να υπηρετήσει το χώρο.

«Υπάρχει ένα αποτυπωμένο αποτέλεσμα με πολλαπλά μηνύματα. Μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορεί και δεν δικαιούται να νιώθει ότι είναι ηγεμόνας και ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ παρών, Όσο και αν προσπάθησαν, να θεωρείται ότι δεν θα υπάρχει την άλλη μέρα. Στην αντιπολίτευση το μήνυμα ότι ο κορμός της δημοκρατικής αριστερής προοδευτικής παράταξης είναι ΣΥΡΙΖΑ και στο εσωτερικό του κόμματός μας μηνύματα για αλλαγές, εμβάθυνση του προγράμματος, αλλαγές προσώπων και κυρίως να είναι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να έχει το μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στα προβλήματα του τόπου» σημείωσε .

«Το αποτυπωμένο αυτό μήνυμα πρέπει να το πάρουν όλοι υπόψη. Δεν δικαιούνται να υποτιμούν ούτε τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν δεν δικαιούνται να λένε πράγματα τα οποία δεν έχουν και περιεχόμενο πολιτικό που να συνάδει με τις φράσεις τις οποίες λένε. Γιατί όλοι έχουμε το προηγούμενο Συνέδριο. Έχουμε μια διακήρυξη, ένα πρόγραμμα το οποίο το στηρίζουμε όλοι και ο Στέφανος Κασελάκης, ο σύντροφος Στέφανος Κασελάκης και όλοι μας» ανέφερε.

Όπως υπογράμμισε «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια διαφοροποιημένη αντίληψη την επόμενη περίοδο. Ας περιμένουμε το Συνέδριο. Δεν τιμούν κανέναν οι επιθέσεις τέτοιας μορφής στον νέο πρόεδρο».

Στο ερώτημα κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί να εκπροσωπήσει την ελληνική αριστερά, μετά και από την αμφισβήτηση που δέχεται ως προς αυτό από ιστορικά στελέχη του κόμματος απάντησε:

«Απολύτως. Γιατί δεν είναι μόνο πρόσωπα τα πράγματα. Είναι συλλογικά και υπάρχει περιεχόμενο σε αυτό το συλλογικό. Δηλαδή το πρόγραμμα και το τι εκφράζει η διακήρυξη και τα αποτελέσματα που θα έχουμε στο νέο Συνέδριο, το οποίο θα γίνει. Από εκεί λοιπόν ξεκινάει εάν μπορεί κάποιος να υπηρετήσει ή δεν μπορεί να υπηρετήσει τον χώρο. Άρα λοιπόν, μην βγάζουμε συμπεράσματα και μην προτρέχουμε. Δεν έχουν περιεχόμενο και δεν εδράζουν πουθενά αυτά τα οποία λέγονται τις προηγούμενες μέρες».

Όπως σημείωσε «Ο Στέφανος Κασσελάκης και στην τελευταία δήλωσή του στη Βουλή, αλλά και στην προηγούμενη περίοδο μιλούσε για βασικά θέματα του κοινωνικού κράτους, τα ζητήματα της εργασίας, επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, μιλάει για τα θέματα της οικονομίας. Δεν προκύπτει πουθενά κάτι διαφορετικό. Είναι προσωπική επίθεση, αυτή που γίνεται και με λυπεί πάρα πολύ αυτό».

Όπως ενημέρωσε μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχει τύχει ο ίδιος να επικοινωνήσει με κάποιο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του επιτίθενται ή εκφράζουν επιφυλάξεις.

Όσον αφορά στο χρόνο της διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και την επιμονή στελεχών να γίνει τον Νοέμβριο, σημείωσε «Ας δούμε τους χρόνους για να είναι ένα ποιοτικό Συνέδριο».

Ως ενα από τα παλαιότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι επιθέσεις στον νέο Πρόεδρο, υπογραμμίζοντας «να συζητήσουμε πολιτικά. Όλα τα ζητήματα θα λυθούν στο πολιτικό πεδίο» . «Αυτή τη στιγμή η συζήτηση δεν γίνεται σε πολιτικό επίπεδο αλλά στο εάν μου αρέσει ο νέος πρόεδρος ή εάν δεν μου αρέσει. Δεν έχω ακούσει κάτι έως τώρα από τον κ. Κασσελάκη που να αλλάζει το περιεχόμενο της πολιτικής συμφωνίας που έχουμε μέχρι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ».