ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Ζήτημα η λειψή σχέση Κασσελάκη με τις πολιτικές θέσεις του κόμματος

Βούτσης: Ζήτημα η λειψή σχέση Κασσελάκη με τις πολιτικές θέσεις του κόμματος

Νέα πυρά του πρώην προέδρου της Βουλής κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτημα ως προς το πόσο θα είναι αποτελεσματική η αντιπολίτευση, έθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Όπως εξήγησε, το ένα και κυριότερο είναι ότι δεν είναι βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης και δημιουργεί ένα διχασμό με την πολιτική εκτός και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Η απουσία από τη Βουλή του προέδρου του κόμματος δεν βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε. Σε όλη την ιστορία ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που να μην είναι βουλευτής, επισήμανε.

Επίσης, το δεύτερο ζήτημα είναι η «λειψή σχέση» που έχει ο κ. Κασσελάκης με τις πολιτικές θέσεις που είναι ψηφισμένες, είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. Εκεί υπάρχει μια αδυναμία, πρόσθεσε.

Εντοπίζει επίσης διαφορετικές απόψεις του προέδρου με το κόμμα, αναφερόμενος στον τρόπο που μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης για το Κοινοβούλιο, πώς γίνονται οι νόμοι, το πώς δουλεύουν ή δεν δουλεύουν οι βουλευτές, και αν γίνονται από τον λαό οι νόμοι.

Αναφορικά με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» στο κόμμα, ο κ. Βούτσης είπε ότι το αφήγημα για «υπαίτιους και υπονομευτές από την προηγούμενη γενιά λειτουργεί διχαστικά». «Μιλάω για υπονομευτές και κυρίως υπήρχαν μέσα σε αυτούς τους υπονομευτές της προηγουμενης ηγεσίας σχεδόν όλα τα παιδιά της νέας γενιάς, οι ευνούμενοι. Υπήρξε ένα αφήγημα και λειτούργησε ως προς το αποτέλεσμα της εκλογής» είπε.

Όσον αφορά το συνέδριο του κόμματος και πότε αυτό θα οριστεί, είπε ότι θα καθοριστεί ανάλογα με το πολιτικό σχέδιο.

Ταυτόχρονα αναφερόμενος στην περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στο Βόλο, που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, ο κ. Βούτσης είπε πως «το σημαντικό είναι ότι βρέθηκε εκεί με πραγματικό ενδιαφέρον καθώς και τα κλιμάκια του κόμματος, θέτοντας το ζήτημα των υποδομών και της άμεσης ανακούφισης». Πρόσθεσε ότι «ο νέος πρόεδρος βάζει το δικό του αποτύπωμα στο τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται».

Είπε ακόμα ότι ο Στ. Κασσελάκης διαθέτει μια άλλη λογική στην επικοινωνία, που έχει απήχηση στους νέους, κάτι που όπως ανέφερε ο ίδιος «δεν είναι αυτής της σχολής».

Αρβανίτης: Υπάρχουν κενά στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ - «Θέλουμε βλαχοδήμαρχους με παρτέρια;»

Υπάρχουν κενά στον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον σχεδιασμό του ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

«Περιμένουμε με αγωνία τη στόχευσή του και τον προσανατολισμό του πού θέλει να πάει το καράβι» σημείωσε επιπροσθέτως.

Αναφερθείς στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε πως καλό είναι τα κόμματα να αποστασιοποιούνται και να κρίνουμε τις πολιτικές των αυτοδιοικητικών. «Θέλουμε βλαχοδήμαρχους με παρτέρια ή θέλουμε δημάρχους και περιφερειάρχες με σχέδιο και κοντά στον πολίτη» επισήμανε.