ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης για Αλκιβιάδη Στεφανή: «Αισθάνομαι πιο δικαιωμένος από ποτέ για την επιλογή μου»

Κυριάκος Μητσοτάκης για Αλκιβιάδη Στεφανή: «Αισθάνομαι πιο δικαιωμένος από ποτέ για την επιλογή μου»
INTIME

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος για την νίκη του Αλκιβιάδη Στεφανή την επόμενη Κυριακή στον β γύρο των περιφερειακών εκλογών 

Επίσκεψη στη Μυτιλήνη πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή, δηλώνοντας την αμέριστη στήριξή του για την μάχη στον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την επόμενη Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε φίλους και στελέχη του συνδυασμού δήλωσε «πιο δικαιωμένος από ποτέ για την επιλογή μου».

«Είχαμε ξαναβρεθεί εδώ πέρα σε αυτόν τον χώρο μετά την ανακοίνωση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή. Τότε ξεκινούσαμε έναν δρόμο, ο οποίος σε πολλούς μπορεί να φαινόταν ακόμα δύσκολος. Το να παρέχεις πολιτική στήριξη σε ένα πρόσωπο που δεν είναι ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης δεν είναι εύκολη απόφαση. Αισθάνομαι περισσότερο παρά ποτέ δικαιωμένος για αυτή την επιλογή μας», είπε.

«Δεν αφήνουμε τα πράγματα στη μέση. Έχουμε καλή εμπειρία να κερδίζουμε εκλογές, είμαι σίγουρος, πάλι νικητές θα είμαστε. Κερδίσαμε 7 Περιφέρειες, δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τον Αλκιβιάδη Στεφανή υπογράμμισε: «Έχει όραμα για το Βόρειο Αιγαίο, έχει πάθος, δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι ένας εξαιρετικός περιφερειάρχης. Χρειαζόμαστε περιφερειάρχες στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση, να μιλάμε την ίδια γλώσσα, να μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα».

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό δηλώνοντας ότι το κυβερνητικό σχέδιο αναφέρεται σε μία «δίκαιη αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, με έμφαση στην εξωτερική φύλαξη των συνόρων. Δεν θα καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα μπαίνει στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Είμαι σίγουρος ότι θα γιορτάσουμε μία μεγάλη νίκη την επόμενη Κυριακή».

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής παίρνοντας τον λόγο σημείωσε πως είναι πολύ περήφανος για τους ανθρώπους που συμπλήρωσαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που συνεργάζονται να μοιράζονται το ίδιο όραμα. «Χαίρομαι που είναι αμφίδρομο, ότι εγώ θεωρώ πως μπορούν να συνεργαστούν μαζί μου και εκείνοι το ίδιο».

INTIME

«Όλοι είδαν την υποψηφιότητά μας με ανακούφιση», είπε ο κ. Στεφανής, δηλώνοντας πως, «θα φέρουμε το φως στο βόρειο Αιγαίο».