ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για ροζ ελληνική σημαία: Πρόκειται για το προξενείο και όχι για γκαλερί

Γεραπετρίτης για ροζ ελληνική σημαία: Πρόκειται για το προξενείο και όχι για γκαλερί

Τι απάντησε για τη ροζ ελληνική σημαία ο Γιώργος Γεραπετρίτης 

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση να αποσυρθεί το έκθεμα με τη ροζ ελληνική σημαία από έκθεση που φιλοξενείται στο ελληνικό προξενείο, στη Νέα Υόρκη, μίλησε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας για το ζήτημα που προέκυψε με τη ροζ ελληνική σημαία, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι «η ανάρτηση των εκθεμάτων δεν έγινε σε εκθεσιακό χώρο, αλλά στον χώρο του προξενείου. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για ειδικό χώρο. Το κάθε έργο βρίσκεται στο πεδίο της ελευθερίας της Τέχνης. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια γκαλερί».

Και πρόσθεσε: «Τα όσα άκουσα είναι εντελώς ακραία (…) Το να χαρακτηρίζομαι ακροδεξιός ή ανελεύθερος δεν έχει ανταπόκριση στην πραγματικότητα (…) Η απόφαση για να κατέβει το συγκεκριμένο έργο πάρθηκε πολύ πριν το ζήτημα ανακινηθεί στη Βουλή (…) Η εντολή είχε δοθεί, δεν επηρεάστηκε από κανένα άλλο γεγονός (…) Η ανάρτηση των εκθεμάτων δεν έγινε σε εκθεσιακό χώρο, αλλά στον χώρο του προξενείου. Δεν επρόκειτο, δηλαδή, για ειδικό χώρο. Το κάθε έργο βρίσκεται στο πεδίο της ελευθερίας της Τέχνης. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια γκαλερί».