ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το CSI στο… στρατηγείο Χαρδαλιά!

Το CSI στο… στρατηγείο Χαρδαλιά!

Τους νέους χωρικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και τους Εντεταλμένους Συμβούλους, όρισε σήμερα με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέθεσε στον Μανώλη Σφακιανάκη, τον άνθρωπο που έχει συνδεθεί όσο κανένας με την έννοια της κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα, τα καθήκοντα Εντεταλμένου Συμβούλου του νευραλγικού τομέα Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

Ο ιδρυτής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπήρξε για όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ένα από τα πιο «βαριά χαρτιά» του Νίκου Χαρδαλιά και για όσους έζησαν από κοντά τους δύο άντρες εκείνη την περίοδο, ήταν εμφανής η μεταξύ τους χημεία.

Εξάλλου, για τον Νίκο Χαρδαλιά το ζήτημα και της ταχείας ψηφιακής μετάβασης της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς στρατηγικούς στόχους του, καθώς όπως ο ίδιος τόνιζε συχνά, η μητροπολιτική διαχείριση ήταν μια από τις βασικές προβλέψεις του «Καλλικράτη», η οποία όμως έμεινε σε πολύ μεγάλο βαθμό ανενεργή όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπήρχε, συνεπώς, πιο εύστοχη επιλογή από τον Μανώλη Σφακιανάκη, που ως επικεφαλής τεσσάρων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για θέματα κυβερνοασφάλειας και ιδρυτής του CSI Institute, θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμα του Νίκου Χαρδαλιά για την ασφαλή ψηφιοποίηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Εμείς θα του ευχηθούμε κάθε επιτυχία και εις ανώτερα – κάτι που μάλλον δεν θα αργήσει, καθώς βάσει έγκυρων πληροφοριών μας, ο Περιφερειάρχης Αττικής σκέφτεται την περαιτέρω αναβάθμιση του στην αμέσως επόμενη αξιολόγηση.