ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άδεια ταμεία» για τα αντιπλημμυρικά της Αττικής - Στο «μικροσκόπιο» τα έργα της διοίκησης Πατούλη

«Άδεια ταμεία» για τα αντιπλημμυρικά της Αττικής - Στο «μικροσκόπιο» τα έργα της διοίκησης Πατούλη

Ο σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής «σκοντάφτει» στην έλλειψη πόρων καθώς αυτοί που βρήκε η νέα περιφερειακή Αρχή στα ταμεία δεν επαρκούν για την εκτέλεση ενός τόσο μεγάλου έργου

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν προγραμματισμένα έργα της διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς η νέα Αρχή βρήκε μη επαρκείς πόρους στα ταμεία που απαιτούνται ώστε να «ξεπαγώσουν», αλλά και να επανασχεδιαστούν νέα αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση του Λεκανοπεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Απογευματινής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, θα αναθέσει σε επιστημονική επιτροπή τη μελέτη νέων έργων με τη δέσμευση εντός εξαμήνου να καταθέσει τις προτάσεις της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη επιστημονική τεκμηρίωση στον νέο σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής θωράκισης Αττικής.

Ο σχεδιασμός «σκοντάφτει» στην έλλειψη πόρων καθώς αυτοί που βρήκε στα ταμεία δεν επαρκούν για την εκτέλεση ενός τόσο μεγάλου έργου.

Ο νέος Περιφειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς θέτει ως βασική προτεραιότητά του την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, θέμα που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το ενδιαφέρον να στρέφεται και στους 66 Δήμους.

«Κλειδί» για να έχει αποτέλεσμα ο προγραμματισμός της δράσης της Περιφέρειας είναι ο άψογος συντονισμός, η παρουσία στο πεδίο των υπευθύνων κάθε τομέα και η συνεχής επαφή με την κοινωνία όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο ο οποίος συμβούλευσε τους συνεργάτες του να «αποφεύγουν να κάθονται στο γραφείο».