ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για επιστολική ψήφο: Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού

Θεοδωρικάκος για επιστολική ψήφο: Θέλουμε να εμπνεύσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού
EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι μια «θετική εξέλιξη, που διευκολύνει τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές». 

Σήμερα το απόγευμα η κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι στο πρώτο μεγάλο crash test, καθώς το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο θα τεθεί προς ψηφοφορία. Κι όπως ήταν αναμενόμενο για αυτό μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως αυτό το νομοσχέδιο είναι μια «θετική εξέλιξη, που διευκολύνει τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές» και σημείωσε πως είναι κάτι που συμβαίνει σε 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θέλω επίσης να σημειώσω με έμφαση ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε προτάσεις βελτίωσης που έγιναν από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις ερωτήματα και αμφιβολίες για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και συνέχισε:

«Δεν αρκεί, όμως, η επιστολική ψήφος για να έρθει η μαζική συμμετοχή στις εκλογές. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να εμπνευστούν από ρεαλιστικά οράματα και στόχους για την πατρίδα, από ιδέες, από αξίες, από πολιτικές, από αληθινά διακυβεύματα για το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού και της πατρίδας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ως πρώην υπουργός Εσωτερικών στην πρώτη περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης Μητσοτάκη και στο νομοσχέδιο που εισήχθη τότε προκειμένου να μπορέσουν στις εκλογές να ψηφίσουν οι Ελληνες του εξωτερικού.

«Στους πρώτους μήνες της εκλογής του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε μιλήσει για το νέο πατριωτισμό που πρέπει να καθοδηγεί την πορεία μας. Γι’αυτό λοιπόν η Νέα Δημοκρατία έκανε τα πάντα για να δυναμώσει την Ελλάδα μέσα από την ισχυροποίηση της παρουσίας του παγκόσμιου ελληνισμού, για να δώσει εμπράκτως ψήφο και δύναμη στην πολιτική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού σε κάθε γωνιά του πλανήτη» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε:

«Ήταν, άλλωστε, βασική προεκλογική μας δέσμευση προς τον ελληνικό λαό. Είχα την τιμή τότε να υπηρετώ από την εξαιρετικά υπεύθυνη θέση του Υπουργού Εσωτερικών. Από τους πρώτους μήνες της κυβερνητικής παρουσίας μας το 2019 εργαστήκαμε πολύ σκληρά με ανοιχτό πνεύμα συνεννόησης, με στόχο την αναγκαία συναίνεση, για να γίνει πράξη η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατέληξε: «Αντί λοιπόν να εκπέμπουμε μια διχαστική εικόνα ας ψηφίσουμε όλοι μαζί αυτό το νομοσχέδιο, ας συνεργαστούμε στην υλοποίηση του και μετά τις ευρωεκλογές έχοντας και την πρώτη εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, ας κάνουμε το καλύτερο για ένα καινούργιο μεγάλο βήμα μπροστά, με ενότητα και συναίνεση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Σας καλώ με την ψήφο μας υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο, να δώσουμε ένα ισχυρό θετικό μήνυμα ενότητας και συμμετοχής του παγκόσμιου ελληνισμού στο αύριο της Ελλάδας».